Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem możemy przygotować w nowej odsłonie poprzez łączenie rozmaitych smaków i aromatów. Tym razem zapraszam Was na połączenie włoskiej klasyki oraz popularnego w naszym kraju dodatku obiadowego. Risotto z groszkiem i marchewką jest pyszne oraz kremowe. Śmietanka łącząca składniki dostarcza jeszcze większej kremowości, a dodatek boczku cudownie podkreśla smak całości.
2025-05-15
Risotto z groszkiem i marchewką
2025-05-14
Kotlety mielone z cukinią
Przepis na pyszne, mięciutkie i niezwykle soczyste kotlety mielone z szynki z dodatkiem cukinii. Ich smak podkreśla smażona cebulka, natka pietruszki, czosnek oraz majeranek. Świetnie smakują w klasycznym zestawieniu obiadowym, ale mogą stanowić także podstawę domowego burgera.
2025-05-13
Surówka z pora i kukurydzy
Przepis na prostą, szybką, ale przede wszystkim smaczną surówkę z pora oraz kukurydzy. To połączenie jest idealnym dodatkiem do dań mięsnych i rybnych. Świetnie sprawdzi się także jako samodzielna przekąska, dodatek do tortilli, pity oraz dań z grilla.
2025-05-12
Ciasto jogurtowe z rodzynkami i cynamonem
Przepis na delikatne, wilgotne i puszyste ciasto jogurtowe z rodzynkami i cynamonem, które jest proste i szybkie w przygotowaniu. Piękny karmelowy kolor zawdzięcza dodatkowi cukru trzcinowego. Rodzynkowe akcenty dopieszczają kubki smakowe, a aromat cynamonu kusi zmysły już podczas pieczenia.
2025-04-29
Deser a'la tiramisu
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone oraz pół paczki lekko suchych biszkopcików. Nie lubię marnować jedzenia i zawsze staram się wykorzystać pozostałe produkty. Tym razem przygotowałam deser a'la tiramisu czyli lżejszą, jogurtową i bezalkoholową wersję klasycznego deseru. Tiramisu w wersji jogurtowej możecie przygotować także z podłużnych biszkoptów oraz tradycyjnego likieru Amaretto.
2025-04-28
Subskrybuj:
Posty (Atom)