2025-01-29

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od dawna. Przyznam szczerze, że ich lepienia już tak bardzo nie lubię, ale ciasto, które jest delikatne i elastyczne zdecydowanie ułatwia wykonanie. Pierogi przygotowuję z wyrazistym, pieprznym farszem i okraszam podsmażoną na maśle cebulką. Na drugi dzień lubię odsmażyć je na patelni i delikatnie przyrumienić ciasto. Ten smak dzieciństwa chyba nigdy mi się nie znudzi :).

Pierogi ruskie

2025-01-24

Ciasteczka marchewkowe

Przepis na pyszne ciasteczka marchewkowe z płatkami owsianymi i cynamonem, które świetnie sprawdzą się na deser lub energetyczną przekąskę w ciągu dnia. Ciasteczka są mięciutkie, pożywne i aromatyczne, a ich przygotowanie jest bardzo proste.

Ciasteczka marchewkowe

2025-01-21

Mielone z indyka

Przepis na kotlety mielone z indyka, którego mięso jest lekkostrawne, zawiera dużo pełnowartościowego białka oraz cechuje się niską zawartością tłuszczu. Jest idealnym wyborem dla dzieci oraz wszystkich dbających o linię. Mielone są lekkie, delikatne i soczyste. Świetnie smakują w klasycznym zestawieniu obiadowym, ale mogą być także podstawą lżejszej wersji burgera.

Mielone z indyka

2025-01-19

Surówka z kiszonej kapusty

Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, która na stołach pojawia się od pokoleń. Świetnie pasuje do dań mięsnych i rybnych, ale może stanowić także zdrową przekąskę, gdyż jest prawdziwą bombą witaminową. Kiszonki to najlepsze polskie superfoods. 

Surówka z kiszonej kapusty

2025-01-09

Ciasteczka owsiano - kokosowe

Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które są proste i szybkie w przygotowaniu. Świetnie sprawdzą się na zdrowy deser lub przekąskę w ciągu dnia, która dostarczy mnóstwo dobrej energii.

Ciasteczka owsiano - kokosowe

2025-01-05

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

Przepis na pysze i pożywne danie z rybą w roli głównej. Łososia otula kremowy szpinak oraz delikatne i lekko chrupiące ciasto francuskie. To efektowne połączenie smaków i aromatów. Danie świetnie smakuje oraz pięknie prezentuje się na talerzu, a jego przygotowanie jest bardzo proste.

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim