Kopytka z dodatkiem świeżego koperku i pieprzu to pyszny dodatek do obiadu, który możemy serwować polane roztopionym masłem lub w towarzystwie rozmaitych sosów oraz gulaszów. Domowe kopytka są najlepsze, ponieważ są niezwykle miękkie i delikatne. Są proste w przygotowaniu, ale te najsmaczniejsze wychodzą z ziemniaków o miękkim i sypkim miąższu oraz dodaniu odpowiedniej ilości mąki. Ich smak zawsze przynosi mi miłe wspomnienia i przypomina cudowną kuchnię mojej Babci.
2021-10-24
Kopytka z koperkiem
2021-10-22
Sałatka z awokado i szynką parmeńską
Pyszna, kolorowa i pożywna sałatka z awokado, mozzarellą i szynką parmeńską otulona miodowym sosem winegret. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Możemy serwować ją na śniadanie, obiad lub kolację. Świetnie sprawdzi się jako zdrowy posiłek do pracy lub szkoły, który możemy zapakować do lunch boxa.
2021-10-16
Risotto z groszkiem cukrowym i miętą
Połączenie słonej, słodkiej i miętowej nuty w risotto tworzy niezwykle zgraną i pyszną całość. Koniecznie musicie go spróbować! Do jego przygotowania użyłam słodkiego, półmusującego wina, delikatnego sera Dziugas, świeżej mięty oraz groszku cukrowego, który bardzo często gości w mojej kuchni. Groszek cukrowy to cenne źródło białka, witamin z grupy B, a także A, E, K i C. Znajdziemy w nim także dobroczynną dla wzroku luteinę oraz składniki mineralne tj. żelazo, potas, magnez, cynk i wapń. Jest niskokaloryczny oraz posiada niski indeks glikemiczny. I co najważniejsze - jest pyszny! :D
2021-10-07
Jogurt z owocami, musli i miodem
Lubię zaczynać dzień prostym, zdrowym i pożywnym śniadaniem, które mogę przygotować w kilka chwil. Posiłki pełne kolorów wnoszą uśmiech oraz energię w pochmurne, jesienne dni. Porcja świeżych owoców, musli, jogurtu naturalnego oraz miodu gryczanego to moc łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, a także pomoc w wzmacnianiu naszego układu odpornościowego. Wystarczy chwila i mamy piękne śniadanie, które możemy przygotować także w słoiczku i zabrać do pracy.
Subskrybuj:
Posty (Atom)