Szybka i prosta w przygotowaniu sałatka z greckim makaronem Kritharaki zrobionego z pszenicy durum, który wielkością i kształtem przypomina ryż. Do tego kukurydza, świeży ogórek, żółty ser oraz filet z indyka otulone sosem jogurtowo - majonezowym. Doskonała na wszelkiego rodzaju okazje. Świetnie sprawdzi się także jako posiłek do pracy lub szkoły, który możemy spakować do lunch boxa.
2021-12-03
Sałatka z makaronem
2021-12-01
Naleśniki z serem
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w środku to jedne z moich ulubionych naleśników. Zawsze przypominają mi najcudowniejsze smaki dzieciństwa. To danie dla małych oraz dużych smakoszy. Możemy serwować je na śniadanie, obiad lub podwieczorek o każdej porze roku :)
2021-11-28
Makaron z pietruszkowym pesto
Uwielbiam makaron ze świeżym pesto przygotowanego z rozmaitych połączeń ziół, orzechów oraz serów. Tym razem zapraszam na pyszne połączenie natki pietruszki, orzechów włoskich oraz sera Dziugas Delicate, którego ostry smak przeplata się z nutą słodkich, suszonych owoców. Makaron z pesto możemy podawać z różnorodnymi dodatkami. Ja podałam je ze świeżymi pomidorkami oraz kawałkami kurczaka.
2021-11-13
Kotlety mielone z papryką
Pyszne, aromatyczne i pożywne kotlety mielone z piersi kurczaka. Oryginalnego smaku nadaje im dodatek słodkiej papryki oraz pikantna nuta harissy. Świetnie smakują w klasycznym zestawieniu z surówkami, kaszami i puree ziemniaczanym, ale mogą stanowić także podstawę domowego burgera :)
2021-11-11
Ciasto marchewkowo - kokosowe
Pyszne, delikatne i wilgotne ciasto marchewkowe z masą kokosową na bazie serków homogenizowanych. To deser, który rozpływa się w ustach i cudownie rozpieszcza kubki smakowe. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealnie smakuje w towarzystwie cappuccino, latte lub kakao. Gorąco polecam :)
2021-11-07
Pierogi ruskie
Od dłużnego czasu miałam ochotę na domowe pierogi. Najbardziej lubię te z wyrazistym, pieprznym farszem, okraszone smażoną cebulką oraz dodatkiem kwaśnej śmietany. Wolę je jeść niż lepić, ale czego się nie robi dla prawdziwego domowego smaku! :). Takie połącznie zawsze przypomina mi cudowne smaki dzieciństwa. Poniżej znajdziecie przepis na ciasto bez dodatku jajka, które jest delikatne i elastyczne oraz zdecydowanie ułatwia lepienie.
Subskrybuj:
Posty (Atom)