2021-04-28

Bezglutenowy chlebek gryczany

Przepis na pyszny i pożywny chlebek bezglutenowy z pełnoziarnistej mąki gryczanej z dodatkiem ziaren słonecznika, siemienia lnianego, pestek dyni i nasion chia. Chlebek jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. W środku jest delikatny i wilgotny oraz wspaniały w smaku. To doskonała i zdrowa alternatywna dla pakowanego pieczywa bezglutenowego, które obok braku glutenu zawiera mnóstwo konserwantów i poprawiaczy smaków. Dla mnie takie pieczywo jest zawsze mdłe, suche i niesmaczne. Domowy chlebek jest zupełnie inny. Sami się o tym przekonajcie! :)

Bezglutenowy chlebek gryczany

2021-04-24

Torcik marchewkowo - truskawkowy

Dzisiaj zapraszam na drugą wersję marchewkowego tortu. Tym razem przekładanego delikatną pianką truskawkową, ze świeżymi owocami na wierzchu. To bardzo prosty w przygotowaniu deser, który rozpieści wszystkie kubki smakowe. 
Torcik marchewkowy z pianką truskawkową

2021-04-18

Deser gruszkowo - bananowy

Dzisiaj zapraszam Was na pyszny deser gruszkowo - bananowy, przekładany delikatną i kremową bitą śmietaną. Deser jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jego smak dopieszcza miód, musli czekoladowe, wiórki kokosowe oraz płatki białej czekolady proteinowej na wierzchu. Prawdziwe niebo dla kubków smakowych! :)
Deser gruszkowo - bananowy z bitą śmietaną

2021-04-17

Kotlety jajeczno - brokułowe

Przepis na pyszne, szybkie i proste w przygotowaniu kotlety jajeczno - brokułowe z dodatkiem sera cheddar. Kotlety możemy serwować jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie w towarzystwie ulubionych sosów.
Kotlety jajeczno - brokułowe

2021-04-14

Sernik na zimno z musem gruszkowym i brzoskwiniami

Uwielbiam serniki na zimno, ponieważ cudowne smakują o każdej porze roku, są proste oraz szybkie w przygotowaniu. Dostarczają nam także mnóstwo kulinarnej kreatywności, bo za każdym razem możemy stworzyć inne niesamowite połączenie składników. Dzisiaj zapraszam Was na pyszny, delikatny i kremowy sernik na spodzie z włoskich ciasteczek migdałowych (Amaretti) z lekką pianką gruszkową oraz brzoskwiniach z syropu, otulonych krystaliczną galaretką.  
Sernik na zimno z musem gruszkowym i brzoskwiniami

2021-04-01

Babki piaskowe z polewą kajmakową

Przepis na lekkie, delikatne i puszyste babeczki piaskowe z polewą kajmakową. Babki są pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się jako wielkanocny deser w towarzystwie kawy, herbaty lub ciepłego kakao. 
Babki piaskowe z polewą kajmakową