2022-06-27

Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca

Pyszna, kremowa i aromatyczna pasta z pieczonych bakłażanów oraz orzechów nerkowca. Jest idealnym dodatkiem do świeżego pieczywa, pieczonych warzyw, serów, mięs oraz wytrawnych naleśników. 
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca

2022-06-12

Clafoutis z borówkami i czereśniami

Clafoutis (czyt. klafuti) to pyszny, aromatyczny i prosty w przygotowaniu francuski deser, pochodzący z regionu Limousin. Receptura ciasta jest podobna do naleśnikowego. Po upieczeniu ciasto ma delikatną konsystencję, przypominającą gęsty budyń, w którym zatopione są owoce. Możemy przygotować go z rozmaitymi owocami oraz zapiekać w różnej wielkości formach. Clafoutis pysznie smakuje na ciepło, podany z gałką lodów oraz zimno jako lekki deser na upalne dni.

Clafoutis z borówkami i czereśniami

2022-06-06

"Słoneczny duet" - owocowy sernik na zimno

Lekki, puszysty i rozpływający się w ustach sernik na bazie pulpy z mango, serka homogenizowanego oraz jogurtu greckiego. Ma delikatny ciasteczkowy spód, a jego wierzch zdobi glazura ze świeżych pomarańczy. Słoneczny duet to idealny deser na ciepłe dni - dostarczy nam pysznego i owocowego orzeźwienia :)
"Słoneczny duet" - owocowy sernik na zimno

2022-05-31

Risotto z szafranem, boczkiem i warzywami

Kremowe risotto z natką pietruszki i szafranem oraz aromatyczną nutą wędzonego boczku. Całość podawana z warzywami ugotowanymi na parze. To pyszne danie, które przygotujemy w kilka chwil :)
Risotto z szafranem, boczkiem i warzywami na parze