Przepis na pyszne oraz pożywne gołąbki z młodej kapusty stożkowej oraz farszem przygotowanym z soczewicy, kaszy pęczak, ryżu jaśminowego oraz polędwiczek z indyka. Gołąbki idealnie komponują się z sosem pomidorowym, ale możecie podać je także z sosem grzybowym. Kapusta stożkowa jest świetnym źródłem błonnika pokarmowego, witaminy C oraz składników mineralnych tj. potas, wapń, fosfor czy siarka. Polecam gorąco, bo jest naprawdę pyszna :)
2020-11-17
Gołąbki z indykiem, soczewicą i kaszą pęczak
2020-11-14
Bruschetta z pesto i kozim serem
Pyszna, chrupiąca i szybka w przygotowaniu przekąska, która niesie ze sobą cudowną grę smaków i aromatów. Możemy serwować ją jako przystawkę, samodzielne danie lub jako dodatek do zupy.
2020-11-11
Kokosowa śnieżynka - sernik na zimno
Pyszny, delikatny i puszysty jak chmurka serniczek na zimno, który jest błyskawiczny i bardzo prosty w przygotowaniu. Smakuje jak kokosowe ptasie mleczko, a w połączeniu z orzechowym spodem cudownie rozpieszcza kubki smakowe.
2020-11-05
Buraczkowe risotto
Pełne smaków i intensywnego koloru buraczkowe risotto na bazie czerwonego wina. Jego smak podkreśla wyraźna nuta szafranu, parmezanu i suszonych śliwek. Karuzela smaków, która tworzy przepyszną całość. Gorąco polecam! :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)