2024-11-06

Makaron z rukolą, pomidorkami i mozzarellą

Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu tagliatelle z rukolą, pomidorkami koktajlowymi oraz kulkami mozzarelli. Cudownego aromatu dodaje połączenie oliwy, czosnku oraz świeżego oregano, a smak podkreśla wyraźna nuta sosu tabasco. To idealne danie na szybki posiłek po pracy. Jest proste i błyskawiczne w przygotowaniu, ale dostarczy ogromnej przyjemności kubkom smakowym. 

Makaron z rukolą, pomidorkami i mozzarellą

2024-10-26

Frittata z pieczarkami i salami

Frittata to proste danie pochodzące z kuchni włoskiej. Przypomina zapiekaną jajecznicę lub omlet. Możemy serwować ją na śniadanie, obiad lub kolację. Frittata nie zawiera glutenu, dlatego idealnie sprawdzi się w diecie bezglutenowej. Bogatotłuszczowy skład dania będzie także świetnym wyborem na diecie keto. Dzisiaj zapraszam Was na wersję z salami, pieczarkami oraz warzywami.

Frittata z pieczarkami i salami

2024-10-17

Placki ziemniaczane z koperkiem

Placki ziemniaczane to proste i szybkie danie, które w polskiej kuchni sprawdza się od pokoleń. Za każdym razem przenoszą mnie w cudowne smaki dzieciństwa, do których powracam z kulinarnym sentymentem, ale również wielkim apetytem. Najbardziej lubię te złociste i chrupiące na zewnątrz oraz delikatne w środku. Ich smak świetnie dopieszcza świeży koperek oraz kwaśna śmietana. 

Placki ziemniaczane z koperkiem

2024-10-16

Kurczak z warzywami w mleczku kokosowym

Przepis na pyszne i aromatyczne połączenie kurczaka, warzyw i mleczka koksowego, które oczaruje  cudowną grą smaków, aromatów oraz kolorów. To prosty i szybki sposób na obiad dla całej rodziny. Świetnie komponuje się z ryżem lub kaszą bulgur.

Kurczak z warzywami w mleczku kokosowym

2024-10-12

Ciasto toffi z jabłkami i cynamonem

Przepis na delikatne, wilgotne i niezwykle aromatyczne ciasto z budyniem toffi, kawałkami jabłek oraz cynamonem. Ciasto jest proste i szybkie w przygotowaniu. Cudowny zapach kusi kubki smakowe już podczas pieczenia, a efekt końcowy dostarcza im ogromnej przyjemności i sprawia, że ciasto znika błyskawicznie :)

Ciasto toffi z jabłkami i cynamonem

2024-10-10

Risotto z zielonym groszkiem i brokułami

Risotto to danie, które bardzo często gości w mojej kuchni. To pyszna włoska klasyka, która sprawia, że ryż smakuje niesamowicie. Jest delikaty i niezwykle kremowy, a dobór dodatków pozwala za każdym dostarczyć nowych doznań sakowych. Dziś zapraszam Was na risotto z zielonym groszkiem i brokułami, którego smak cudownie podkreśla boczek oraz świeży tymianek. 

Risotto z zielonym groszkiem i brokułami