Te kopytka zawsze przypominają mi smaki dzieciństwa i recyklingową kuchnię mojej Babci, która tworzyła je z pozostałego farszu do pierogów ruskich. Lubiłam też gdy zostawało ciasto, bo z niego powstawały smakowite podpłomyki pieczone na blasze pieca. Dzisiaj zapraszam Was na ruskie kopytka - pyszne, bardzo delikatne, ale pikantne i wyraziste w smaku. Są jak ruskie pierogi, ale bez ciasta. Doskonale smakują ze smażoną cebulką i kleksem kwaśnej śmietany. Gorąco polecam! :)
2020-09-16
Kopytka ruskie
2020-09-11
Mielone z boczkiem, cukinią i mozzarellą
Dzisiaj zapraszam na obiad z mielonym kotletem drobiowym w roli głównej. Jego smak i aromat podkreśla dodatek boczku, mozzarelli oraz świeżej bazylii, a delikatnej soczystości dodaje mu cukinia. Bardzo lubię tworzyć takie nietuzinkowe połączenia, których efekt końcowy bardzo cieszy nasze podniebienie. Gorąco polecam :)
2020-09-06
Grillowany ser halloumi z sosem pieczarkowym
Ser halloumi jest idealny na grilla, ponieważ posiada zwartą konsystencję, ale mimo wszystko cechuje się dość dużą elastycznością. Na ciepło jest przepyszny i piszczy pod zębami jak nasz rodzimy oscypek. Dzisiaj zapraszam na połączenie tego tradycyjnego, cypryjskiego sera z sosem z brązowych pieczarek oraz frytkami z batatów.
2020-08-31
Bananowiec z owocami
Dzisiaj zapraszam na szybki i prosty w przygotowaniu placek pełen smakowitych owoców. Bananowiec to świetny sposób na wykorzystanie mocno dojrzałych bananów. Jest mięciutki, wilgotny i dodaje mnóstwa pysznej energii :).
Subskrybuj:
Posty (Atom)