Burrata to włoski świeży ser z bawolego lub krowiego mleka. Jest delikatna, aksamitna, kremowa i niesamowicie pyszna. Już dawno skradła serducha moich kubków smakowych :) Dzisiaj postanowiłam połączyć ją z makaronem oraz mym drugim kulinarnym ulubieńcem czyli pesto, tym razem w wydaniu pistacjowym. Proste i szybkie danie, ale tworzy poezję na talerzu. Gorąco polecam! :)
2020-07-24
Pappardelle z pistacjowym pesto i burratą
2020-07-20
Risotto z kurczakiem i brązowymi pieczarkami
Risotto to pyszna włoska klasyka, która sprawia, że ryż może smakować niesamowicie. Taki ryż kocham najbardziej. Jego kremowa i kleista konsystencja oraz rozmaite dodatki za każdym razem dostarczają mi nowych doznań smakowych. Dzisiaj zapraszam Was na risotto z dodatkiem kurczaka oraz brązowych pieczarek, które jest bardzo aromatyczne, smaczne i pożywne.
2020-07-14
Malinowa fantazja - sernik na zimno
Uwielbiam smak letnich, orzeźwiających i mocno owocowych deserów. Tym razem zapraszam Was na malinową wersję sernika na zimno - pysznie słodką, ale orzeźwiająco kwaskową, z galaretką rubinową oraz biszkoptowym spodem. Sernik jest naprawdę pyszny - mocno malinowy, puszysty i delikatny. Zjadam jeden kawałek, bo reszta szybko zniknęła, więc chyba wszystkim smakowało ;)
2020-07-08
Tagliatelle z mascarpone i szpinakiem
Dzisiaj przepis na błyskawiczny w przygotowaniu makaron tagliatelle z serkiem mascarpone i szpinakiem baby. Danie jest proste, ale bardzo smaczne i aromatyczne - idealne dla wszystkich zapracowanych smakoszy :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)