Kocham naleśniki, a najbardziej te puszyste i delikatne. Dzisiaj zapraszam Was na amerykańskie pancakes na kefirze, które doskonale komponują się z owocami, masłem orzechowym lub syropem klonowym. Taka porcja na śniadanie to prawdziwa rozkosz dla podniebia i jaka poprawa humoru na dzień dobry! :D Gorąco polecam!
2018-03-02
Pancakes na kefirze
2018-02-25
Spaghetti z pesto i kurczakiem curry
Uwielbiam, gdy smak i aromat poszczególnych składników potrawy, dostarcza niesamowitych doznań moim kubkom smakowym. Makaron i pesto to dla mnie połączenie idealne. Tym razem przygotowałam je z suszonych pomidorów, świeżej bazylii oraz orzechów włoskich. Całość dopełniłam pożywnym i aromatycznym dodatkiem białkowym w postaci kawałków kurczaka curry. Było niezwykle smacznie, dlatego gorąco polecam Wam to połączenie :)
2018-02-23
Tatar z wędzonego łososia
Dzień dobry! Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na finezyjną przystawkę rybną, która doskonale sprawdzi się na przyjęcie w gronie rodziny oraz przyjaciół, a także inne uroczystości. Wędzony łosoś w połączeniu z suszonymi pomidorami, czerwoną cebulką, kozim serem i drobnym kawiorem to prawdziwa gra smaków i aromatów. Gorąco polecam! :)
2018-02-12
Halibut zapiekany z mozzarellą i pieczarkami
Uwielbiam ryby, a w szczególności halibuta, którego cenię za wysoką zawartość białka oraz aminokwasów egzogennych. Jest to ryba, która zawartością białka spokojnie może zastąpić drób lub czerwone mięso. Dodatkowo halibut zawiera sporo kwasów omega-3, potas, selen, fosfor oraz witaminy z grupy B, a także cenną witaminę D. Dzisiaj zapraszam na jego niezwykle soczystą i finezyjną odsłonę, której smaku dodaje serowo - pieczarkowa kołderka, a także aromatyczny tymianek.
2018-02-07
Amlou - marokańskie masło migdałowe
Dzisiaj chciałabym Was przenieść do kuchni arabskiej i zaprezentować migdałową pastę, która jest świetną alternatywą dla masła z orzeszków ziemnych. Amlou od stuleci gości w kuchni marokańskiej. Jest to połączenie prażonych migdałów, miodu i niezwykle cennego oleju arganowego. Serwuje się go jako dodatek do chrupkiego pieczywa i warzyw. Amlou idealnie łączy się także z naleśnikami oraz świeżym pieczywem.
Subskrybuj:
Posty (Atom)