Majonez też może być zdrowy, pożywny i dostarczać dobroczynnych dla naszego organizmu witamin, kwasów tłuszczowych oraz błonnika. Dzisiaj zapraszam na prosty w przygotowaniu, zielony majonez w wersji wege, który będzie idealnym dodatkiem do jajek, makaronów i warzyw, ale także doskonale sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa.
2017-02-21
Wegański majonez z awokado
2017-02-16
Miętowe brownie
Dzisiaj zapraszam na moje ulubione, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto w miętowym wydaniu. Zrobiłam mały eksperyment, który z pewnością na stałe zapisze się w moje słodkie menu. Dodatek świeżej mięty do klasycznego brownie nadaje ciastu delikatnej świeżości i niesamowitego smaku. Mięta nie jest mocno wyczuwalna i nie dominuje smaku całości. Prym wciąż wiedzie czekolada, ale w połączeniu ze świeżymi listkami miętowymi smakuje niesamowicie. Gorąco polecam :D
2017-02-14
Sałatka wiejska
Uwielbiam tą sałatkę, bo przenosi mnie w smaki dzieciństwa. Bardzo podobną robiła moja Babcia i serwowała ją na rozmaite spotkania rodzinne. Warzywa w połączeniu z drobiową kiełbasą otula majonez z czosnkową nutą. Sałatka jest prosta w przygotowaniu, ale jej smak idealnie wpisuje się w sałatkową klasykę polskiego stołu. Smacznie polecam :)
2017-02-09
Sałatka z kuleczkami jaglanymi
Jedliście już makarony z warzyw? Marka Fit&Easy wprowadza na rynek zupełną nowość – makarony w 100% ze świeżych warzyw! Postanowiłam ich spróbować i stworzyć zdrową, lekką, ale bardzo pożywną sałatkę. Spaghetti ze świeżych buraków i marchewki świetnie komponuje się ze słodkim sosem winegret, serem białym typu włoskiego oraz szafranowymi kuleczkami jaglanymi. Przygotowanie sałatki jest proste i przyjemne, a efekt z pewnością zadowoli Wasze kubki smakowe :)
2017-02-07
Koktajl owocowy z jarmużem
Dzisiaj zapraszam na pyszny i zdrowy koktajl owocowy z dodatkiem liści jarmużu. Koktajl dostarczy nam sporej dawki witamin, składników mineralnych, przeciwutleniaczy i błonnika. Będzie świetnym wyborem na pierwsze oraz drugie śniadanie, ale także jako napój pity przed i po treningu. To zielone połączenie owocowo - jarmużowe to prawdziwa bomba witaminowa, która dostarczy nam zdrowej dawki energii oraz pozytywnie wpłynie na samopoczucie, jak również metabolizm. Pić tylko na zdrowie!
2017-02-04
Guacamole
Guacamole to tradycyjna, meksykańska salsa przyrządzana na bazie awokado. Możemy przygotować ją w klasycznej wersji lub wzbogacić ulubionymi składnikami. Guacamole jest świetnym dodatkiem do tortilli, ryb, mięs, pieczonych warzyw, ale także świeżego pieczywa. A co najważniejsze! Jest zdrowe i bardzo pożywne. Dzisiaj zapraszam na moją ulubioną wersję meksykańskiej pasty z awokado, które ma także drugą, uroczą nazwę. Jaką? Otóż awokado to po prostu smaczliwka wdzięczna. I jak tu go nie kochać? ;)
2017-02-01
Kotleciki drobiowe z suszonymi pomidorami
Dzisiaj zapraszam na mięciutkie i soczyste kotleciki z indyka w stylu włoskim. Ich smak podkreślają suszone pomidory, świeża bazylia, pieczarki i zarumieniona cebulka. Delikatne mięso z indyka smażone jest na oliwie z oliwek, która dodatkowo podkreśla ich śródziemnomorski smak. Smacznie polecam :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)