2020-07-05

Truskawkowo - malinowy sernik na zimno

Deser idealny na upalne dni, przygotowany na bazie sezonowych owoców, pyszny, lekki jak chmurka, puszysty i delikatny. Truskawkowo - malinowy sernik na zimno z mascarpone na pełnoziarnistym spodzie z musli crunchy. Sernik cudownie rozpieści nasze kubki smakowe i doda zdrowej energii. Jego wykonanie jest niezwykle szybkie i proste. Gorąco polecam! :)
truskawkowy sernik na zimno

2020-06-24

Pesto prowansalskie

Niezwykle aromatyczne, wyraziste i pyszne pesto stworzone z mieszanki ziół typowej w Prowansji, której kuchnia to czysta natura doprawiona słońcem. Ta świeża mieszanka jest wyjątkowa - wystarczy jej mały dodatek, aby nasze potrawy zyskały niesamowitego smaku oraz aromatu. 
Pesto prowansalskie

2020-06-04

Lekki deser truskawkowy

Uwielbiam sezon truskawkowy i ten moment kiedy pojawiają się pierwsze polskie truskawki. Dziś zapraszam na prosty w przygotowaniu deser ze świeżych truskawek, serka homogenizowanego i granoli. Idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie lub zdrowy deser.
deser truskawkowy

2020-05-16

Ciasteczka owsiano - kokosowe z chia

Przepis na błyskawiczne w przygotowaniu, mięciutkie i niesamowicie pyszne ciasteczka, które pokochają mali i duzi smakosze. Świetnie sprawdzą się na deser oraz jako energetyczna przekąska w ciągu dnia. Gorąco polecam! :)
ciasteczka owsiano - kokosowe z chia

2020-05-08

Gołąbki z młodej kapusty w sosie pieczarkowym

Dzisiaj zapraszam na wiosenne, pyszne i bardzo pożywne gołąbki z młodej kapusty włoskiej, wypełnione farszem przygotowanym z kaszy bulgur oraz polędwicy wieprzowej. Ich smak cudownie podkreśla kremowy sos pieczarkowy. 
gołąbki z młodej kapusty

2020-04-25

Zielone kopytka ze szpinakiem i jarmużem

Intensywnie zielone kopytka ze świeżym szpinakiem baby i jarmużem to tani oraz prosty sposób na urozmaicenie obiadu. Mały dodatek zupełnie odmienia nasze danie i nadaje mu cudownego koloru. Kopytka bardzo dobrze smakują z roztopionym masłem, rozmaitymi sosami oraz świeżym pesto. Będą także świetnym dodatkiem do zupy i gulaszu.
zielone kopytka