Dzisiaj zapraszam na pieczony bakłażan, faszerowany warzywami, kurczakiem i serem mozzarella. Całość jest niezwykle pożywna, smaczna i aromatyczna. Warto sięgać w swojej diecie po bakłażany, gdyż są niskokaloryczne, zawierają mnóstwo błonnika pokarmowego, przeciwutleniaczy oraz dostarczają cenne składniki mineralne tj. potas, fosfor, wapń i żelazo, a także witaminy A, C i te z grupy B. Smacznie polecam! :)
2018-05-26
Pieczony bakłażan z warzywami, kurczakiem i mozzarellą
2018-05-25
Marynowany stek z tuńczyka
Ryby to bardzo częsty gość w mojej kuchni. Każda z nich jest inna i każda dostarcza innych doznań smakowych. Mięso tuńczyka jest wyjątkowe, ponieważ jego konsystencja przypomina cielęcinę. Do tego tuńczyk zawiera małą ilość tłuszczu, ale sporą białka. Możemy w nim znaleźć także kwasy omega-3, witaminy z grupy B, witaminę A i D, a także wapń, fosfor i żelazo. Dzisiaj zapraszam na tuńczyka w słodkiej marynacie, podawanego w towarzystwie ryżu i surówki z pieczonych buraczków.
2018-05-23
Pikantne kotleciki drobiowe z cukinią
Delikatne i wyraziste w smaku kotleciki z indyka z dodatkiem papryczki chili oraz cukinii, która dodaje im niezwykłej soczystości to jedna z moich ulubionych wersji mielonych. Kotleciki są lekkie, pożywne i bardzo aromatyczne. Będą idealnym i bardzo smacznym dodatkiem białkowym do naszego obiadu. Sprawdzą się świetnie także jako podstawa domowego burgera. Gorąco polecam! :)
2018-05-18
Sałatka w słoiku do pracy
Zdrowy, pożywny i praktyczny pomysł na lunch to sałatka w słoiku. Wystarczy pokroić swoje ulubione składniki, włożyć do słoiczka i zabrać do pracy. To świetne rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na przygotowanie posiłków, ale także dla sportowców i osób aktywnych fizycznie, które taką sałatkę mogą zjeść tuż po treningu. Dzisiaj zapraszam na moją wersję sałatki z dodatkiem awokado, jajek przepiórczych i pistacji :)
2018-05-14
Domowe masło orzechowe
Witajcie Kochani! Po majowym odpoczynku czas powrócić do normalnej aktywności :) Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam jak samodzielnie zrobić masło orzechowe. Taki domowy krem orzechowy jest zdrowy, smaczny i o wiele tańszy od produktów dostępnych w sklepach. Masło orzechowe zawiera wiele cennych witamin z grupy B, witaminę A i E, nienasycone kwasy tłuszczowe, a także jest świetnym źródłem białka. Każdy sportowiec i osoby aktywne fizycznie powinny włączyć je do swojej diety. Masło orzechowe jest nie tylko zdrowe, ale i niezwykle pyszne! Ja mam do niego ogromną słabość ;)
2018-04-27
Penne z pesto i prosciutto
Kilka dni temu przygotowałam sporą porcję pesto z czosnku niedźwiedziego, a teraz chciałabym zaprezentować Wam danie z jego wykorzystaniem. Pesto jest idealnym dodatkiem do makaronów, ryżu, warzyw, mięs lub pieczywa. Moja dzisiejsza propozycja to mini penne z dodatkiem pesto w towarzystwie szynki prosciutto, kawałków sera mozzarella oraz pomidorków cherry. Zawsze staram się mieć zapas pesto w lodówce, dzięki czemu mogę szybko przygotować smaczne i pożywne danie.
Subskrybuj:
Posty (Atom)