Uwielbiam sałatki z dodatkiem owoców. Tym razem czas na soczyste i słodkie mango, które w swoim składzie zawiera sporą dawkę witaminy C. Dzisiejsza sałatka to kolejna gra smaków i aromatów. Mieszanka cykorii, kolorowe pomidorki koktajlowe, kawałki mango, ser mozzarella oraz orzechy nerkowca otula miętowe pesto i pikantna nutka chilli. Smacznie polecam Wam to połączenie! :)
2018-09-06
Sałatka z mango i pesto
2018-09-04
Lekka sałatka z melonem i kurczakiem
Dzisiaj zapraszam Was na lekką i prostą w przygotowaniu sałatkę, która zapewni naszemu podniebieniu cudowną grę smaków oraz aromatów. Świeży szpinak baby doskonale współgra ze słodyczą melona kantalupa oraz pomidorków cherry. Całość dopieszczają polędwiczki z kurczaka w aromatycznym czosnku niedźwiedzim, a także żywiczny aromat orzeszków piniowych. Gorąco polecam! :)
2018-09-01
Pesto z suszonych pomidorów
Pesto w moim domu jest zawsze. Dodaję je do makaronów, ryżu, mięs, ryb oraz pieczonych warzyw. Używam go także jako smarowidła do pieczywa. Najczęściej przygotowuję zielone pesto, ale uwielbiam też te kolorowe, przygotowane z dodatkiem rozmaitych warzyw lub strączków. Dzisiaj gości u mnie pesto z suszonych pomidorów z delikatnie pikantną nutką. Wyrazistości dodał mu ser Cheddar o ostrym, lekko orzechowym smaku, który idealnie połączył się ze słodkim smakiem nerkowców. To pesto jest proste i szybkie w przygotowaniu, ale możemy wykorzystać je na wiele smacznych sposobów.
2018-08-30
Naleśniki z waniliowym twarożkiem i musem truskawkowym
Dzień dobry! :) Takie śniadania lubię najbardziej. Cieszą nie tylko oko, ale również podniebienie oraz przenoszą w najmilsze smaki dzieciństwa... Po takim posiłku mamy też energię na cały dzień. Dzisiaj zapraszam Was na delikatne i puszyste naleśniki na kefirze, wypełnione waniliowo - serowym farszem. Całość dopieszcza słodki mus truskawkowy. Gorąco polecam! :D
2018-08-27
Risotto z ricottą, cukinią i prosciutto
Kocham kuchnię włoską, a risotto to jedno z dań, które cenię najbardziej. Uwielbiam je za konsystencję i wyrazistość każdego ziarenka ryżu, któremu podczas przygotowania należy okazać więcej "czułości". Dzisiaj postanowiłam przygotować je w wersji z dodatkiem kremowej ricotty, świeżego koperku i limonkowej cukinii. Danie podkreśla intensywny smak parmezanu oraz szynki parmeńskiej. Gorąco polecam Wam to połączenie! :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)