Przepis na pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii z dodatkiem sera feta. Możemy serwować je jako dodatek do dań głównych, ale także jako samodzielne danie z ulubionymi sosami, kwaśną śmietaną lub jogurtem. Są idealne na szybki, tani i prosty obiad dla całej rodziny.
2024-08-15
Placuszki z cukinii z serem feta
2024-08-13
Makaron z kurkami
Uwielbiam to połączenie. Jest proste i szybkie w przygotowaniu, ale obłędnie pyszne. Trwa sezon na kurki, które mają niepowtarzalny i delikatny smak oraz korzenny, lekko owocowy aromat. W połączeniu ze śmietaną, świeżym tymiankiem oraz makaronem tagliatelle smakują rewelacyjnie.
2024-08-11
Knedle ze śliwkami
Cudowny smak knedli ze śliwkami mojej babci pamiętam do dziś. To pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu danie dla całej rodziny. Delikatne i mięciutkie ciasto otulające soczyste śliwkowe wnętrze potrafi rozpieścić wszystkie kubki smakowe oraz przenieść z najmilsze smaki dzieciństwa. Najbardziej lubię je okraszone zarumienioną na maśle bułką tartą, posypane odrobiną cukru oraz dodatkiem kwaśnej śmietany. Chodziły za mną już od kilku dni i w końcu wychodziły :)
2024-08-01
Francuskie mini jagodzianki z budyniem
Jagody zawsze przypominają mi najmilsze czasy dzieciństwa. Uwielbiam wszelkie desery z ich wykorzystaniem. Dzisiaj zapraszam Was na pyszne i proste w przygotowaniu mini jagodzianki z ciasta francuskiego. Ich środek wypełniają jagody oraz budyń śmietankowy. Delikatne, lekko chrupiące ciasto francuskie oraz budyniowo - jagodowy środek to niezwykle zgrany duet smakowy.
2024-07-27
Ciastka francuskie z budyniem i borówkami
Przepis na pyszne i aromatyczne ciastka francuskie z budyniem oraz borówkami. Ciasteczka mają lekko chrupiące brzegi oraz niezwykle delikatny, kremowo - owocowy środek. To prosty i szybki w przygotowaniu deser, który dostarczy kubkom smakowym ogromnej przyjemności.
2024-07-23
Chłodnik ogórkowy
Przepis na pyszny i zdrowy chłodnik ogórkowy ze świeżym koperkiem. To lekka zupa na bazie jogurtu, która przyniesie orzeźwienie w upalne dni. Świetnie smakuje z dodatkiem nowalijek oraz jajka ugotowanego na twardo. Możemy podawać go również z kawałkami białego twarogu lub ziemniakami z wody.
Subskrybuj:
Posty (Atom)