Uwielbiam ryby i staram się, aby w mojej diecie pojawiały się jak najczęściej. Dzisiaj zapraszam na pieczonego halibuta, który jest jedną z najmniej kalorycznych ryb, ponieważ zawiera niewielką ilość tłuszczu. Jego zaletą jest także wysoka zawartość białka, witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak potas, selen i fosfor. Smak halibuta podkreśla sos porowy na bazie śmietany i żółtek. Smacznie polecam to połączenie :)
2017-05-02
Halibut w sosie porowym
2017-05-01
Złociste udka w marynacie miodowo - ziołowej
Moja propozycja na dziś to pikantne i soczyste udka z kurczaka otulone złocistą i chrupiącą skórką o lekko słodkiej nucie. Udka możemy przygotować w piekarniku, a także na grillu, co będzie idealnym rozwiązaniem na wspólnie spędzany czas podczas weekendu majowego.
2017-04-27
Kokosowy torcik naleśnikowy z ananasem
Dzisiaj zapraszam na smakowity torcik kokosowy, przygotowany z delikatnych naleśników oraz masy na bazie mleczka kokosowego i serka mascarpone. Smaku i świeżości dodają mu soczyste kawałki ananasa. Taki torcik to doskonały wybór na przyjęcie urodzinowe dla maluchów, ale także słodki deser dla dorosłych.
2017-04-25
Lekka sałatka z parmezanem i jajkiem
Szybka i błyskawiczna w przygotowaniu sałatka to lekka, ale pożywna propozycja do naszego lunchbox'a. Proste, a zarazem wyraziste połączenie doda nam sił i energii. Rukola, papryka, jajko i piórka czerwonej cebulki doskonale łączą się z pikanterią chili oraz parmezanu. Sałatka będzie także świetnym rozwiązaniem na śniadanie, kolację lub przekąskę imprezową :)
2017-04-21
Klopsiki w sosie pomidorowym
Dzisiaj zapraszam na kolejną odsłonę kulinarnego wyzwania Knorr naturalnie smaczne. Tym razem postanowiłam przygotować klopsiki w sosie pomidorowym z dodatkiem 100 % naturalnych składników - kompozycji warzyw, ziół oraz przypraw. Smacznie polecam! :)
2017-04-19
Wstążki buraczkowe z pesto z rukoli
Jestem pestomaniaczką! Uwielbiam zielone pesto w rozmaitych wydaniach i nie wyobrażam sobie tygodnia bez przygotowania tej ziołowej mieszanki :) Dzisiaj zapraszam na kolorowe i pożywne danie pełne witamin, błonnika, żelaza i kwasu foliowego. Makaronowe wstążki z dodatkiem buraka otula zielone pesto z rukoli, nerkowców i parmezanu :)
2017-04-13
Surówka z selera i pietruszki
Prosta, smaczna, zdrowa i tania. Surówka z białych warzyw korzeniowych będzie świetnym dodatkiem do naszego obiadu, a do tego dostarczy nam sporej dawki witamin i składników odżywczych. Warto dodawać ją do cięższych dań, ponieważ zarówno seler, jak i pietruszka świetnie poprawiają nasze trawienie.
Subskrybuj:
Posty (Atom)