Dzisiaj zapraszam na smakowitą i pożywną pastę pieczarkowo - jajeczną, która idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek, ale także jako farsz do jajek i warzyw oraz dodatek do wędlin. Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu. Smacznie polecam :)
2016-11-30
Pasta pieczarkowo - jajeczna
2016-11-29
Czekoladowe naleśniki
Naleśniki - uwielbiam, kakao - ubóstwiam, a wszystko co słodkie - baaaaaaardzo lubię ;) Takie połączenie wprawiło mnie w cudowny nastrój, a do tego powstało na bazie ekologicznych składników. Dostałam pyszne jajka od wiejskich kurek, prawdziwą naturalną maślankę, a Polskie Młyny zrobiły mi miłą niespodziankę w postaci przesyłki z ekologiczną mąką Szymanowską. Tak powstały czekoladowe naleśniki ze zdrową porcją błonnika, którą dostarczyły otręby orkiszowe. Smacznie polecam :)
2016-11-27
Penne w sosie gorgonzola z bazylią
Dzisiaj zapraszam na kolejną odsłonę dania w stylu błyskawicznym, ale smacznym, pożywnym i bardzo aromatycznym. To połączenie sprawi przyjemność wszystkim miłośnikom wyrazistych i delikatnie ostrych smaków. Danie jest proste i niezwykle szybkie w przygotowaniu.
2016-11-20
Mój sposób na...szybki i zdrowy obiad
Wciąż jesteśmy zabiegani, a doba wydaje się zbyt krótka. Praca, dom, siłownia, zakupy... Kiedy gotować? Wielokrotnie mówimy, że nie mamy na to czasu i idziemy na łatwiznę. Jak często wracacie z pracy tak głodni i zmęczeni, że najchętniej zamówilibyście pizzę? Czy po siłowni macie ochotę wstąpić do restauracji z fast foodami, bo padacie ze zmęczenia i chcecie się niezdrowo naładować po intensywnym treningu? Jeśli tak, to trzeba to jak najszybciej zmienić. Jak? Ja mam na to metodę :) Planuję i zabieram ze sobą posiłki. Nie dopada mnie też wilczy głód. Mam też jeden prosty sposób, który pozwala mi szybko przygotować zdrowy i pożywny posiłek. Jaki to sposób? Zapraszam do lektury :)
2016-11-15
Placki z cukinii z grzybami leśnymi
Uwielbiam placki z cukinii, która jest lekkostrawna, pozytywnie wpływa na nasze trawienie i dostarcza nam wiele wartości odżywczych - potasu, magnezu, żelaza oraz witamin - C, A, K, PP i B1. Tym razem przygotowałam puszyste placuszki, którym smaku dodaje grzybowa nuta oraz dodatek majonezu. Zakochałam się w tych plackach 💕. Często goszczą na naszym stole, ale wybieram je także jako posiłek potreningowy lub drugie śniadanie. Placuszki świetnie smakują na zimno, a także na ciepło z dodatkiem kremowego sosu grzybowego.
Subskrybuj:
Posty (Atom)