2016-11-11

Soczysta polędwiczka wieprzowa

Zapraszam na niezwykle soczystą, miękką i kruchą polędwicę wieprzową pieczoną w rękawie. Tak przygotowana polędwica zasmakuje małym oraz dużym smakoszom. Jest niezwykle delikatna i aromatyczna dzięki marynacie, w której nabierała intensywności smaku. To mój sprawdzony i jeden z ulubionych sposobów na polędwicę wieprzową, dlatego gorąco go Wam polecam :)
polędwiczka wieprzowa

2016-11-08

Łazanki z drobiową kiełbasą

Uwielbiam tradycyjną polską kuchnię, która przypomina mi wspaniałe smaki dzieciństwa. Ostatnio chodziły za mną łazanki i musiałam je w końcu popełnić :D Dzisiaj zapraszam na moją ulubioną - wyrazistą i zapiekaną wersję łazanek z dodatkiem domowej kapusty kiszonej, warzyw oraz drobiowej kiełbasy. Smacznie polecam :D
Łazanki z drobiową kiełbasą

2016-11-02

Sernik "Słodki tercet"

Uwielbiam pić kawę w dobrym towarzystwie i czuć jak moje kubki smakowe rozpieszcza pyszny deser. Kawa i sernik to dla mnie połączenie idealne, a "Słodki tercet" z kakaowym spodem i bardzo delikatną pianką z kokosem sprawia, że jesienne popołudnie staje się o wiele przyjemniejsze, nawet gdy za oknem jest pochmurno i zimno. Takie połączenie to najlepszy sposób na jesienną chandrę. Poprawa humoru murowana! :D
sernik słodki tercet

2016-10-25

Pesto Afrodisiaco

Kocham pesto i to w każdej możliwej kombinacji. Dzisiejsza propozycja to połączenie mocy naturalnych afrodyzjaków - rukoli, lubczyku, bazylii, orzeszków piniowych i czosnku...Ten ostatni, choć swoim zapachem nie zachęca do miłości, to jednak składniki w nim zawarte świetnie stymulują libido i dostarczają dużej dawki serdeczniej mocy. Zapraszam na bardzo aromatyczne i wyraziste połączenie ziół, pinioli, czosnku i sera Cheddar. Danie jest zdrowe, pożywne oraz bezglutenowe, bo podane z kukurydzianym penne. Koniecznie musicie spróbować tego połączenia i poczuć wspaniałą energię Pesto Afrodisiaco :D
Pesto Afrodisiaco

2016-10-22

Podgrzybkowa

Uwielbiam sezonowe i treściwe zupy, a jesień przynosi nam pyszne i aromatyczne grzyby, które świeżo zebrane smakują najlepiej. Wyprawa do lasu zakończyła się udanym zbiorem ślicznych, malutkich podgrzybków, więc postanowiłam przygotować z nich jedną z moich ulubionych zup. Bardzo lubię zupę grzybową na aromatycznym bulionie z dodatkiem ziemniaków gotowanych w mundurkach, której smak podkreśla kwaśna śmietana. Za takie dary natury kocham jesień!
Podgrzybkowa