2016-05-20

Sałatka warzywna z jajkiem i tuńczykiem

Sałatka na każdą okazję - szybka, smaczna i pożywna. Warzywa, tuńczyk i jajka w połączeniu z sosem musztardowo - majonezowym stanowią świetne połączenie. Sałatka może być serwowana na kolację lub jako imprezowa przekąska. Świetnie sprawdzi się także w roli drugiego śniadania.
Sałatka warzywna z jajkiem i tuńczykiem

2016-05-19

Makaron w sosie łososiowo - śmietanowym

Danie idealne dla zapracowanych to takie, które przygotujemy błyskawicznie po powrocie z pracy. Dziś propozycja rybno - makaronowa. Szybko i prosto możemy przygotować ulubiony makaron ze smakowitym i pożywnym sosem (lub też musem) z parowanego łososia oraz śmietany. Całość urozmaica duża dawka witaminy C w postaci zielonej pietruszki :D



2016-05-17

Krem z zielonych szparagów

Sezon na szparagi jest dość krótki, bo trwa zaledwie kilka tygodni. Warto wprowadzić je do swojej diety i korzystać z sezonu i tego, co w szparach najlepsze. A szparagi to samo zdrowie! Są lekkostrawne, niskokaloryczne oraz zawierają mnóstwo witamin i wartości odżywczych. Znajdziemy w nich kwas foliowy, witaminę C i E, błonnik, asparaginę, potas oraz fosfor. A co najważniejsze! Szparagi to silny afrodyzjak :D Dzisiaj zapraszam na lekki, zdrowy i smakowity krem z zielonych szparagów, który jest prosty i szybki w przygotowaniu. Krem świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe, ale będzie także świetnym wyborem na romantyczną kolację ;)
krem ze szparagów

2016-05-16

Roladki drobiowe z cukinią i mozzarellą

Dzisiaj zapraszam na smakowite, delikatne i soczyste roladki z piersi kurczaka, wypełnione plastrami cukinii i mozzarellą. Całość otulona jest w długodojrzewającą szynkę, a swym smakiem przenosi nas do włoskiej kuchni i rozpieszcza nasze kubki smakowe. Roladki doskonale komponują się ze świeżą surówką oraz jogurtowym sosem czosnkowym. Świetnie sprawdzą się także jako przystawka lub dodatek do kanapek :)
Roladki drobiowe z cukinią i mozzarellą

2016-05-15

Młoda kapusta z pieczarkami

Wiosna przynosi to co najlepsze - smaczne, zdrowe i młode warzywa. Kapusta o tej porze roku jest najsmaczniejsza, a w wersji na ciepło przenosi nas w cudowne smaki dzieciństwa. Dziś zapraszam na młodą kapustę z pieczarkami w lekkim sosie śmietanowym. Propozycja świetnie sprawdzi się jako samodzielne danie podawane ze świeżym pieczywem lub jako dodatek do obiadu. Smacznie polecam :)
Młoda kapusta z pieczarkami