2016-03-11

Sposób na idealną babkę drożdżową

Babka to tradycyjne, polskie ciasto drożdżowe przygotowywane najczęściej w okresie świąt wielkanocnych. Babka drożdżowa przypomina nam smaki dzieciństwa i kojarzy się z ciepłymi i cudownymi chwilami spędzonymi w gronie rodzinnym. Kochamy ją za niezwykłą delikatność, puszystość, cudowny aromat oraz wszelkie dodatki, które kryją się w tym mięciutkim cieście.
Sposób na idealną babkę drożdżową

2016-03-10

Surówka duńska

Propozycja na smakowitą surówkę w stylu duńskim, która będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Świeże marchewki, czerwoną cebulkę i bazylię otula duński, tradycyjny sos majonezowy z warzywami o lekkim smaku curry.
Surówka duńska

2016-03-09

Ciasteczka cytrynowe

Propozycja na słodkie, smaczne i kruche ciasteczka z intensywną nutą cytrynową. Ciasteczka otula lukrowa kołderka z serduszkową posypką z cukru.
Ciasteczka cytrynowe

2016-03-08

Krupnik wiosenny

Nie klasyczny, ale zupełnie inny :) Dziś narodził się krupnik wiosenny, przygotowany na bulionie drobiowym, pełen warzyw, ale bez dodatku ziemniaków. To taka mała kulinarna fantazja wynikająca z chęci jak najszybszego zapanowania wiosennej aury. Niestety na dworze wciąż jest zimno, a słońce ledwo przebija się przez gęste chmury, ale w naszej kuchni wiosna może przyjść już dziś w postaci smakowitego krupniku.

Krupnik wiosenny

2016-03-07

Folwark - sosy pełne smaków i aromatów

Takie niespodzianki uwielbiam - pyszne dodatki pełne smaków i aromatów, które urozmaicą moją kuchnię oraz dostarczą nowych, kulinarnych inspiracji. Dotarła do mnie paczka z sosami firmy Folwark, które będę miała okazję wypróbować. Nie mogłam się oprzeć i od razu przystąpiłam do degustacji :D
Folwark - sosy pełne smaków i aromatów