2016-03-17

Pstrąg pieczony w słodkiej marynacie

Dzisiejsza wariacja na temat pstrąga łososiowego zakończyła się smakowitym finiszem :D Pstrąg pieczony w słodkiej marynacie na bazie sosu sojowego i syropu klonowego z dodatkiem kwaskowej nuty cytrynowej, na pewno zapisze się w naszym kulinarnym menu. Ryba jest soczysta, aromatyczna i bardzo pożywna, a po zamarynowaniu i upieczeniu nabiera intensywnych kolorków :)
Pstrąg pieczony w słodkiej marynacie

2016-03-16

Rasadaar Salad

Rasadaar salad czyli soczysta surówka w stylu orientalnym, która doda naszemu posiłkowi mnóstwo koloru i smaku. Surówka przygotowana jest z 3 rodzajów słodkiej papryki oraz cukrowego melona Kantalupa, a otula ją jogurtowy dressing z ziołami. Rasadaar salad jest zdrowa, niezwykle soczysta i bardzo prosta w przygotowaniu - pokochają ją duzi oraz mali smakosze :)
Rasadaar Salad

2016-03-14

Kurczak w papryce z ryżem basmati

Dzisiaj zapraszam na orientalne smaki, które dodadzą naszemu posiłkowi cudownej gry smaków, aromatów, ale także kolorów. Danie jest smaczne, wyraziste, zdrowe i bardzo pożywne. Z pewnością ucieszymy nim nasze kubki smakowe :)
Kurczak w papryce z ryżem basmati

2016-03-13

Sernik Babci Tereski

Dziś zapraszam na smakowity, dwukolorowy serniczek budyniowo - kakaowy. Przepis na ciasto otrzymałam od kochanej Babci Tereski, która piecze je nie tylko na specjalne okazje :) Serdecznie polecam go na Święta :D
Sernik królewski

2016-03-12

Babka z rodzynkami i polewą orzechowo - czekoladową

Przedstawiam kolejną propozycję na wielkanocną babkę drożdżową. Tym razem jest to puszysta oraz delikatna babka pełna rodzynek, którą otula czekoladowo - orzechowa polewa. Wesołych Świąt! :)
Babka z rodzynkami i polewą orzechowo - czekoladową