2016-02-21

Zimowa surówka koperkowa

Dzisiejsza propozycja to prosta i szybka w przygotowaniu oraz bardzo smaczna surówka koperkowa, która będzie idealnym dopełnieniem obiadu. Ta zimowa surówka świetnie komponuje się z rybami oraz różnego rodzaju potrawami mięsnymi. 
Zimowa surówka koperkowa

2016-02-19

Kuleczki ziemniaczane

Propozycja na delikatne, mięciutkie i niezwykle smakowite kuleczki ziemniaczane, które będą świetną przekąską serwowaną z ulubionym sosem. Kuleczki sprawdzą się także jako węglowodanowy dodatek do dania głównego lub zupy. Świetnie smakują w towarzystwie mięsa, ryb oraz świeżych warzyw.
Kuleczki ziemniaczane

Sałatka ziemniaczano - śledziowa

Uwielbiam wracać do starych, polskich i jakże smakowitych przepisów. Tym razem w obieg poszedł stary zeszyt Cioci Stasi. Znalazłam w nim przepis na sałatkę ziemniaczano - śledziową, która podbiła nasze serca, ale i kubki smakowe. Jest bardzo pożywna, prosta w przygotowaniu i co najważniejsze - bardzo smaczna :)
Sałatka ziemniaczano - śledziowa

2016-02-18

Łosoś duszony w białym winie

Propozycja na delikatnego i soczystego łososia duszonego w białym winie, otulonego koperkową nutą. Rybka jest prosta i szybka w przygotowaniu, ale z pewnością ucieszy podniebienia wszystkich smakoszy ryb :)
Łosoś duszony w białym winie

2016-02-17

Lazurowe pesto

Dzisiaj zapraszam na intensywne i bardzo aromatyczne pesto o zdecydowanej, lekko grzybowej nucie sera Lazur. Całość dodatkowo podkreśla aromat świeżej bazylii i czosnku. Pesto idealnie komponuje się z makaronem, ale może być wykorzystane także jako smarowidło do kanapek lub dodatek do ryb i wędlin.
Lazurowe pesto

2016-02-15

Kąski kurczaka w bezglutenowej panierce

Propozycja na smakowite kąski z piersi kurczaka otulone bezglutenową panierką. Kąski świetnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska lub jako danie obiadowe podawane ze świeżą surówką oraz ryżem.
Kąski kurczaka w bezglutenowej panierce

2016-02-14

Fusilli ze szpinakiem i mascarpone

Propozycja na smakowity i pożywny makaron otulony serkiem mascarpone oraz listkami szpinaku. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, ale z pewnością ucieszy nasze kubki smakowe.
Fusilli ze szpinakiem i mascarpone