Wytrawna tarta to świetny pomysł na obiad lub kolację dla całej rodziny. Tarta z rybą idealnie sprawdzi się także na świątecznym stole. Dzisiaj zapraszam Was na pyszną, delikatną i mięciutką tatrę ze świeżym łososiem, szpinakiem i puszystą masą z sera, śmietanki i jajek.
2022-11-13
Tarta z łososiem i szpinakiem
2022-11-08
Miękkie kotleciki z indyka
Przepis na mięciutkie, soczyste i delikatne kotleciki z piersi indyka. Sekretem delikatności mięsa i panierki jest duszenie z dodatkiem masła tuż po usmażeniu, a niezwykłej soczystości dodaje im także wcześniejsze marynowanie w majonezie. Są idealne dla dzieci, seniorów oraz osób noszących aparaty ortodontyczne, które często muszą rezygnować z chrupiących panierek.
2022-11-06
Deser "Trzy smaki"
Gdy chodzi za Wami coś słodkiego, a nie wiecie na co się zdecydować, to może najlepiej zdecydować się na wszystko, ale po trochu? Ja tak zrobiłam, a przy okazji wykorzystałam już zapas mocno dojrzałych śliwek i długo czekających na zjedzenie pomarańczy. Zero marnowania, a ile przyjemności! :D Deser "Trzy smaki" to połączenie galaretki z kawałkami pomarańczy, śmietankowego puddingu oraz śliwkowej frużeliny. Całość przygotowana w mniej kalorycznej wersji na bazie ksylitolu.
2022-11-03
Tagliatelle ze szpinakiem w sosie gorgonzola
Pyszne, wyraziste i aromatyczne połączenie makaronu z kremowym sosem na bazie pikantnego sera Gorgonzola. To proste danie, które przeniesie nas smakiem do Lombardii, z której pochodzi ten wyjątkowy ser. To także świetne rozwiązanie na szybki obiad, który przygotujemy w kilka chwil.
2022-10-25
Tarta czekoladowa ze śliwkami
Przepis na pyszną i aromatyczną tatrę czekoladową z budyniem oraz śliwkami. Kruche ciasto wypełnia słodka, delikatna i mocno czekoladowa masa budyniowa, której smak cudownie łączy się z lekko kwaskową nutą śliwek. Wierzch zdobi starta gorzka czekolada oraz uprażone orzechy włoskie. Całość smakuje jakbyśmy jedli klasyczne śliwki w czekoladzie. Ten deser idealnie poprawia humor i rozpieszcza wszystkie kubki smakowe. Polecam gorąco! :)
2022-10-23
Kotlety mielone Cioci Stasi
Przeglądając stary przepiśnik mojej Cioci, natrafiłam na kotlety mielone ze skwarkami. Zwykle przygotowuję mielone drobiowe, ale nabrałam ogromnej ochoty na spróbowanie tych wieprzowych z dość intrygującym dodatkiem. Kupiłam piękny kawałek łopatki, szynki oraz świeżej słoninki i zadziałałam według starej receptury. Mielone bomba! Są pyszne, cudownie soczyste i bardzo aromatyczne. Z pewnością zapiszą się na stałe do mojego menu, a przepisem dzielę się z Wami poniżej.
Subskrybuj:
Posty (Atom)