Dzisiaj zapraszam na zdrowszą wersję obiadowego kotleta, który dostarczy nam sporej dawki błonnika. Pierś z kurczaka otula panierka z ekologicznej mąki oraz prażonych otrębów orkiszowych. Taki kotlet w połączeniu z warzywami to prosty sposób na zdrowie i pożywne danie, które doda nam dobrej energii.
2016-10-08
Pierś z kurczaka w orkiszowej panierce
2016-09-30
Marmolada wiśniowa
Kocham domowe przetwory, które zawsze przenoszą mnie w najmilsze smaki dzieciństwa. Wiśniowa marmolada zawsze gościła w domowej spiżarni i była świetnym dodatkiem do ciast, drożdżówek, kanapek czy herbaty. Uwielbiam dodawać ją do śniadaniowej owsianki oraz naleśników :) Taka smażona i gęsta marmolada idealnie sprawdzi się także do kruchych ciasteczek ze słodkim oczkiem :) Serdecznie polecam :D
2016-09-29
Sałatka ryżowa z fasolą i kurczakiem
Dzisiaj zapraszam na pożywną sałatkę z ryżu pełnoziarnistego, czerwonej fasoli, drobnego groszku i wędzonego kurczaka. Wszystkie składniki otula sos czosnkowo - koperkowy, a wyrazistości dodaje nuta ostrej papryki. Sałatka jest prosta i szybka w przygotowaniu.
2016-09-28
Kurczak ze szpinakiem i ryżem
Dzisiaj zapraszam na błyskawiczny, ale zdrowy i pożywny obiad. Kurczak ze szpinakiem i ryżem jaśminowym to prosty sposób na smakowite danie, które nie wymaga wiele czasu, ale świetnie syci i dodaje energii. Danie jest bardzo aromatyczne i wyraziste.
2016-09-24
Nalewka z zielonej herbaty
Sobota to świetny czas na relaks :D Teraz, kiedy dni są coraz chłodniejsze warto zastanowić się nad przygotowaniem nalewki, która rozgrzeje nas w zimowe wieczory i będzie świetnym dodatkiem do herbatki z "prądem". Dzisiaj przedstawiam przepis na nalewkę, którą znalazłam w książce "Alkohole świata". Nalewka z zielonej herbaty swoje początki miała w Japonii, ale dzięki dostępności produktów potrzebnych do jej przygotowania możemy ją zrobić sami i delektować się jej wyjątkowym smakiem.
2016-09-19
Biszkopt z masą kakaową
Dziś, aby osłodzić tę pochmurną pogodę zapraszam na proste i szybkie ciasto - w sam raz do popołudniowej kawy. Biszkopt jest bardzo puszysty, lekki i wypełniony bakaliami. Upiekłam go bez dodatku tłuszczu, a przełożyłam klasyczną masą kakaową, którą moja Mama przygotowywała do przekładania andrutów. Smacznie polecam :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)