Uwielbiam marchewkę na ciepło. Tym razem postanowiłam przygotować ją z delikatną, pomidorową nutą oraz masełkiem. Taka marchewka jest świetnym dodatkiem do obiadu, ale również samodzielną przekąską. Ważne, aby jej nie rozgotować, gdyż wtedy zwiększymy jej indeks glikemiczny oraz zmniejszymy ilość zawartych w marchewce składników mineralnych. Najlepsza i najzdrowsza dla naszego organizmu jest marchewka, która zachowuje swoją jędrność i delikatną chrupkość czyli ta ugotowana al dente. Taka marchewka z pewnością dostarczy nam więcej wartości odżywczych :)
2016-02-01
Duszona marchewka
2016-01-31
Pomidorowe mielone w płatkach owsianych
Dziś zapraszam na smaki Prowansji czyli pomidorowe kotlety mielone z dodatkiem aromatycznych ziół prowansalskich w lekkiej panierce z mielonych płatków owsianych. Kotlety są smaczne, pożywne i niezwykle soczyste.
2016-01-30
Pełnoziarniste wrapy naleśnikowe
Propozycja na pożywne wrapy naleśnikowe wykonane z mąki owsianej oraz pełnoziarnistej, wypełnione farszem z tuńczyka i zielonego groszku z dodatkiem sałaty lodowej i sosu czosnkowego z parmezanem. Wrapy będą idealną przekąską energetyczną, spokojnie też mogą posłużyć jako główny posiłek. To taka mała wariacja, która zrodziła się w trakcie czyszczenia kuchennych zapasów :)
2016-01-29
Grzybowa na bulionie cielęcym
Przepis na bardzo aromatyczną, smaczną i pożywną zupę grzybową, przygotowaną na intensywnym bulionie cielęcym.
2016-01-28
Domowa przyprawa gyros
Smaczna, praktyczna i prosta w przygotowaniu przyprawa gyros bez dodatku konserwantów oraz poprawiaczy smaków. Ta aromatyczna mieszanka jest idealna do mięs opiekanych, grillowanych i smażonych tj. cielęcina, drób czy wieprzowina. Warto przygotować ją samemu - ta domowa będzie bardzo wyrazista i niezwykle aromatyczna.
Kakaowe ciasteczka owsiane
Propozycja na pożywne, smakowite i mocno kakaowe ciasteczka owsiane z dodatkiem siemienia lnianego. Ciasteczka są świetną energetyczną przekąską, ale idealnie sprawdzą się także jako dodatek do popołudniowej kawy :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)