2016-12-16

Koktajl owocowy z Kalerosse

Dziś zapraszam na prawdziwą bombę witaminową - na połączenie pomarańczy, banana i Kalerosse™. Jest to świetny sposób na dostarczenie sobie solidnej dawki zdrowia oraz energii. Koktajl doskonale sprawdzi się przed, jak również po treningu, ale będzie też dobrym rozwiązaniem na samodzielną przekąskę lub zdrowy deser. Zastanawiacie się czym jest Kalerosse™? To nowe warzywo o niezwykłej mocy. Jakiej? Zapraszam do lektury i jego szybkiego spróbowania :)
Koktajl owocowy z Kalerosse
Marka Fit & Easy jako pierwsza w naszym kraju wprowadza całkowitą nowość. Kalerosse™ to wyśmienite zielone warzywo będące połączeniem brukselki i jarmużu - mające bardzo szerokie zastosowania kulinarne, unikalny smak i mnóstwo wartości odżywczych. Możemy jeść je na surowo, dodając do koktajli, sałatek i kanapek, a także na ciepło. Kalerosse™ możemy piec, grillować, gotować i smażyć. Jego smak jest niesamowity! Dzisiaj znalazło się w moim koktajlu, który dodał mi sił po wyczerpującym treningu :)

 Potrzebne składniki 

🍀 120 g liści Kalerosse™
🍌 1 duży banan
🍊 1 pomarańcza
🍸 8 łyżek wody mineralnej

 Przygotowanie 

Obraną pomarańczę wkładamy do miksera wraz z bananem, listkami Kalerosse™ oraz wodą mineralną. Wszystko miksujemy dla odpowiedniego połączenia składników, przelewamy do szklanek i gotowe! W mgnieniu oka mamy szybką porcję zdrowia i dobrej energii :)
Koktajl owocowy z Kalerosse
To połączenie ma moc!
Nowe warzywo kalerosse™ to połączenie brukselki i jarmużu, a jego powstanie to wynik 15 lat pracy nad naturalnymi krzyżówkami roślin. Inspiracją do stworzenia tego oryginalnego warzywa, była chęć odkrycia niezwykle uniwersalnego, subtelnego w smaku, prostego w przygotowaniu i wszechstronnego kulinarnie produktu. Dokładnie taki efekt został osiągnięty! Dzięki tradycyjnym metodom krzyżowania nasion, bez ingerencji w materiał genetyczny, bez udziału GMO i sztucznych składników, udało się stworzyć nowatorskie i wyjątkowo pyszne „kapustki”! Kalerosse™ zachwyca miłośników warzyw na całym świecie, ciesząc się wielką popularnością zarówno w Stanach Zjednoczonych, gdzie od 2012 r. znane jest jako „Kalettes”. Znalazło też licznych wielbicieli w Holandii, Szwajcarii, Niemczech, Skandynawii i Wielkiej Brytanii. Warzywo doceniane jest nie tylko przez konsumentów, lecz także przez znawców i degustatorów, a w Berlinie, na targach Fruit Logistica Innovation Award 2013, zdobyło 3 miejsce pod kątem innowacyjności w międzynarodowym sektorze produktów rolnych.
Kalerosse
Kalerosse™ w przekroju przypomina brukselkę, lecz jego faliste listki tworzą zielono - fioletowe rozetki. Piękny, efektowny wygląd to jednak nie wszystko. Kalerosse™ przykuwa uwagę swoim smakiem. Unikalne połączenie charakterystycznych nut brukselki ze słodkawym, lekko orzechowym posmakiem jarmużu daje zbalansowany, delikatny i jedyny w swoim rodzaju efekt. Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych.

Kalerosse™ jest również bardzo zdrowe. W zaledwie 100 g kalerosse™ znajduje się dwa razy więcej witaminy B6 (która pomaga magazynować energię z pożywienia i wspomaga pracę układu nerwowego) oraz dwukrotnie więcej witaminy C niż w zwykłej brukselce. Dodatkowo zawiera duże stężenie witaminy E, która doskonale wpływa na wzrok, wspomaga pracę mięśni i wzmacnia naczynia krwionośne oraz odporność całego organizmu. Kalerosse™ to ważna, bardzo wartościowa pozycja w menu, która zaspokoi zapotrzebowanie na wiele witamin i składników odżywczych, zarówno osób dorosłych, jak i dzieci*.

Koniecznie musicie spróbować tego niesamowitego warzywa. Więcej informacji można znaleźć na stronie:


Wszystkie ciekawostki oraz propozycje jak przygotować kalerosse™, znaleźć można tutaj:
Gorąco polecam Wam spróbowanie zupełnie nowego warzywa na naszym rynku.

A już wkrótce więcej przepisów z wykorzystaniem kalerosse™ :)

* źródło  Fit Easy

24 komentarze:

  1. Chętnie wypróbuję jakieś ciekawe potrawy. :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Już niedługo zapraszam na potrawy z wykorzystaniem kalerosse na ciepło :)

      Usuń
  2. Oooo, a to ciekawy koktajl. Nie znam tego produktu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniamniuśny, Kasiu podrzuć szklaneczkę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow nie słyszałam jeszcze o tym cudownym warzywku, taki koktajl musi być pyszny

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Potwierdzam i serdecznie polecam spróbowanie kalerosse :)

      Usuń
  5. Jak ja lubię takie zielone koktajle :) Warzywko na pewno warte wypróbowania!

    OdpowiedzUsuń
  6. o kurcze nie słyszałam o Kalerosse™, fajnie, że o tym napisałas :) ciekawe, chętnie rozejrzę się w sklepie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam! Ja je bardzo polubiłam i na stałe wpisałam w swoje menu :)

      Usuń
  7. Pierwsze słyszę o czymś takim. Nazwa kompletnie nic mi nie mówi. Ale trzeba spróbować. Do koktajlu jak znalazł :) Pyszności zielone! Pozdrowionka weekendowe :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo smaczny i pożywny koktajl 😆

    OdpowiedzUsuń
  9. Jesteś pierwszą osoba, która mi uświadomiła co to za warzywo. Pierwszy raz widzę i słyszę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się bardzo i serdecznie polecam poznanie kalerosse :)

      Usuń
  10. Wow! Bardzo ciekawe to nowe warzywo, a Twój koktajl musi być pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Świetny ten fiolet na zdjęciach :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nie miałam jeszcze okazji spróbować i przyznaję, że pierwszy raz o tym słyszę. Jestem fanką smoothie jarmużowego z dodatkiem pomarańczy, więc myślę, że ten koktajl również by mi posmakował :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Serdecznie polecam spróbowanie kalerosse. Myślę, że Ci zasmakuje :) Pozdrawiam ciepło :*

      Usuń