2015-11-03

Pasta łososiowa z pepperoni i koperkiem

Propozycja na lekką, szybką w przygotowaniu, zdrową i pożywną pastę łososiową, która będzie idealnym smarowidłem do kanapek. Pasta świetnie sprawdzi się także jako dodatek do jajek oraz wytrawnych naleśników. Smak całości podkreśla pikantna nuta papryki pepperoni oraz delikatna nuta świeżego koperku. Pasta łososiowa jest bardzo cenna dla naszego zdrowia, gdyż niesie w swoim składzie moc substancji odżywczych oraz witamin, a także jest cennym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 oraz Omega-6.
Pasta łososiowa z pepperoni i koperkiem
Potrzebne składniki

- 160 g wędzonego łososia
- 6 łyżeczek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 papryczka pepperoni
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz

Przygotowanie
KROK 1. Płat wędzonego łososia kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do rozdrabniacza, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy jogurt naturalny i miksujemy na jednolitą i gładką masę. 

KROK 2. Do powstałej masy dodajemy posiekany drobno koperek oraz pokrojoną w malutką kosteczkę paprykę pepperoni (wcześniej pozbawioną pestek). Pastę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i gotowe! 

3 komentarze:

  1. chętnie skorzystam z przepisu :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to
    mention that I have really loved surfing around your weblog posts.
    After all I'll be subnscribing oon your feed and I hope you write once more very soon!

    OdpowiedzUsuń