Od kilku dni chodziło za mną coś słodkiego ;) Postanowiłam upiec jagielnik czyli "sernik" z kaszy jaglanej. Ciasto jest w całości bezglutenowe, nie zawiera jajek ani laktozy. Jest idealne dla alergików, ale nie tylko :) Śmiało można zakochać się i w takim niebanalnym i nieco innym cieście :) Smacznie polecam Wam tą jaglaną alternatywę sernika :)
2017-12-08
Jagielnik z bakaliami i galaretką
2017-12-06
Łosoś zapiekany z pesto i warzywami
Lekko, zdrowo i pożywnie - tak lubię jeść najbardziej :) Dzisiaj zapraszam na pieczone kawałki łososia, które dzięki kołderce z pesto są niezwykle delikatne i soczyste. Całość dopełniają pieczone warzywa - pomidory, cukinia oraz ziemniaki w mundurkach. Zapiekanka jest smaczna i bardzo aromatyczna - gorąco polecam :)
2017-12-04
Sałatka z wędzonym tofu
Przepis na zdrową, lekką i pożywną sałatkę pełną słonecznych kolorów :) Wyrazista rukola i pomidorki daktylowe doskonale komponują się ze słodkimi figami, wędzonym twarożkiem sojowym i delikatnymi w smaku jajkami przepiórczymi. Całość otula słodki sos winegret z dodatkiem miodu i octu z czerwonego wina.
2017-11-30
Surówka z pora, marchewki i jabłka
Prosta, szybka, ale przede wszystkim smaczna surówka to najlepszy dodatek do naszego obiadu. Dzisiaj zapraszam na połączenie pora, marchewki i jabłka. Surówka idealna na jesień - tania i pełna witamin. Świetnie komponuje się z daniami mięsnymi oraz rybnymi. Jest także doskonałym dodatkiem do kanapek, urozmaicającym smak wędlin i serów.
2017-11-23
Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem
Uwielbiam tą sałatkę! Zawsze bardzo mi smakuje i nigdy się nie nudzi. Pokochało ją wielu z moich domowników oraz gości. Sałatka jest aromatyczna, bardzo pożywna i soczysta. Zawarte w niej składniki otula wyrazisty dip czosnkowo - ziołowy z dodatkiem świeżej bazylii. Polecam ją i Wam! Jest świetna na rozmaite okazje :)
2017-11-20
Szybki placek z owocami
Dzisiaj zapraszam na szybki i bardzo prosty w przygotowaniu placek z owocami, który idealnie sprawdzi się jako jesienny deser. Do jego przygotowania możemy użyć owoców świeżych, mrożonych lub tych z kompotu. Ja wykorzystałam jabłka i śliwki, które dodały całości lekko kwaśnej nutki. Ciasto z dodatkiem wiórek kokosowych jest delikatne i mięciutkie. Z kawą smakuje wybornie :D
Subskrybuj:
Posty (Atom)