Przepis na zdrową, lekką i pożywną sałatkę pełną słonecznych kolorów :) Wyrazista rukola i pomidorki daktylowe doskonale komponują się ze słodkimi figami, wędzonym twarożkiem sojowym i delikatnymi w smaku jajkami przepiórczymi. Całość otula słodki sos winegret z dodatkiem miodu i octu z czerwonego wina.
2017-12-04
Sałatka z wędzonym tofu
2017-11-30
Surówka z pora, marchewki i jabłka
Prosta, szybka, ale przede wszystkim smaczna surówka to najlepszy dodatek do naszego obiadu. Dzisiaj zapraszam na połączenie pora, marchewki i jabłka. Surówka idealna na jesień - tania i pełna witamin. Świetnie komponuje się z daniami mięsnymi oraz rybnymi. Jest także doskonałym dodatkiem do kanapek, urozmaicającym smak wędlin i serów.
2017-11-23
Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem
Uwielbiam tą sałatkę! Zawsze bardzo mi smakuje i nigdy się nie nudzi. Pokochało ją wielu z moich domowników oraz gości. Sałatka jest aromatyczna, bardzo pożywna i soczysta. Zawarte w niej składniki otula wyrazisty dip czosnkowo - ziołowy z dodatkiem świeżej bazylii. Polecam ją i Wam! Jest świetna na rozmaite okazje :)
2017-11-20
Szybki placek z owocami
Dzisiaj zapraszam na szybki i bardzo prosty w przygotowaniu placek z owocami, który idealnie sprawdzi się jako jesienny deser. Do jego przygotowania możemy użyć owoców świeżych, mrożonych lub tych z kompotu. Ja wykorzystałam jabłka i śliwki, które dodały całości lekko kwaśnej nutki. Ciasto z dodatkiem wiórek kokosowych jest delikatne i mięciutkie. Z kawą smakuje wybornie :D
2017-11-16
5 składników. Gotuj szybko i łatwo.
Lubicie Jamie'go Oliver'a? Ja bardzo, ale najbardziej lubię jego kulinarne propozycje :) 25 października swoją premierę miała najnowsza książka Jamie'go, która zawiera mnóstwo niesamowitych przepisów z wykorzystaniem zaledwie 5 składników. Tą książkę trzeba mieć, ponieważ zapewni nam maksimum smaku przy minimum wysiłku, szeroki wachlarz posiłków o różnej wartości odżywczej i mnóstwo fantastycznych inspiracji :)
2017-11-13
Dżadżyk
Dziś zapraszam na dżadżyk turecki czyli jogurt z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem. Dżadżyk bardzo przypomina greckie tzatziki i świetnie komponuje się grillowanym mięsem, ale także z pieczonymi warzywami. Turcy przygotowują go z kremowego, gęstego jogurtu i podają jako dodatek do wszelkiego rodzaju mięs.
Subskrybuj:
Posty (Atom)