Bardzo lubię soczyste oraz wyraziste w smaku kotlety mielone. Tym razem postanowiłam przygotować je z wołowiny, której smak podkreśliły przyprawy kuchni bliskowschodniej. Kotleciki są aromatyczne, pikantne, a mięta nie dominuje, ale nadaje im niezwykłej świeżości. Mielone zawierają dużo żelaza i witaminy B12. Są wysokobiałkowe i nie zawierają glutenu. Odznaczają się lekkością i niską zawartością tłuszczu, ponieważ przygotowałam je z polędwicy. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub podstawa domowego burgera.
2017-09-19
Kotleciki wołowe z miętą
2017-09-14
Kurczak z porem i pesto
Wszystko co lubię na jednym talerzu - zdrowo, smacznie i pożywnie. Kurczak zapewni nam solidną porcję białka, kasza bulgur energii z węglowodanów, a pesto zdrowych tłuszczów, witamin i wartości odżywczych. Dzisiejsze danie przeplata smaki, niezwykle syci i dodaje zdrowej energii. Zapraszam na pożywną zieloną kompozycję, która jest prosta i szybka w przygotowaniu, ale zapewni nam bardzo smakowity posiłek :)
2017-09-13
Halibut w szynce parmeńskiej
Dzisiaj ryba w roli głównej w towarzystwie warzyw i lekkiego dipu musztardowego. Zapraszam na filety z halibuta owinięte w plastry szynki parmeńskiej. Połączenie delikatnej ryby z wyrazistością tradycyjnej włoskiej szynki oraz rozpływający się w ustach serowy środek to połączenie, które trzeba wypróbować. Całość świetnie komponuje się z musztardowym dipem na bazie jogurtu oraz zdrową porcją duszonych warzyw.
2017-09-12
Złociste risotto z kurkami i sezamem
Risotto to jedno z moich ulubionych dań, a kurki to grzyby, które lubię najbardziej, dlatego dzisiaj postanowiłam połączyć oba moje "podniebienne rozpieszczacze". Danie ma piękny złoty kolor, dzięki dodatkowi kurkumy i szafranu, a smak całości podkreśla parmezan i prażone ziarna sezamu. To wydanie risotto bardzo przypadło do gustu moim kubkom smakowym i Wam także polecam skosztowanie tego połączenia.
2017-09-06
Tubini z pesto i wędzonym pstrągiem
Klasyczne, zielone pesto to stały gość w mojej kuchni. Cenię je za wyrazistość smaku i niepowtarzalny aromat. Dzisiaj zapraszam na pożywne połączenie pełne kwasów omega-3 i omega-6. Przygotowałam warzywne tubini czyli mini rurki otulone klasycznym, bazyliowym pesto z wędzonym pstrągiem oraz słodkimi pomidorkami cherry. Smakowita i sycąca kompozycja, która dostarczy nam mnóstwo energii i rozpieści nasze zmysły. Gorąco polecam :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)