2017-08-27

Hochland Kanapkowy - serek z charakterem

Uwielbiam smaczne, pożywne i szybkie w przygotowaniu śniadania. Nowy Hochland Kanapkowy to sposób na takie rozwiązanie oraz dobry początek dnia. Dzięki niemu zwykła kanapka nabierze charakteru!
Hochland Kanapkowy - serek z charakterem

2017-08-24

Filety z karmazyna

Dzisiaj zapraszam Was na drapieżną rybkę, która jest bardzo popularna w kuchni azjatyckiej. Karmazyn ma białe, niezwykle delikatne i kruche mięsko. Bardzo lubię bawić się smakami, dlatego dzisiejszą propozycję można określić jako delikatność otuloną wyrazistością. Wszystko za sprawą dodatku harissy - ostrej pasty z papryczek chilli, czosnku i ziół. Całość podałam z ryżem jaśminowym z orzechami włoskimi i roszponką, z których wydobywa się wyraźna kokosowa nuta. Karmazyn lubi także kwaśne dodatki. Tu niezastąpiony będzie sok z limonki:) Bawmy się smakami, bo jedzenie to czysta przyjemność! :)
Filety z karmazyna

2017-08-12

Zakochałam się w Pradze. Moja fotorelacja.

Witajcie Kochani! Troszeczkę mnie nie było na blogu, ale powoli wracam do aktywności zawodowej, sportowej i blogowej. Ostatnio miałam szczęście wypoczywać w stolicy Czech i szczerze mówiąc zakochałam się w tym mieście. Uwielbiam Wrocław, ale Praga mnie urzekła i być może to właśnie tam kiedyś zamieszkam. Zapraszam Was do obejrzenia krótkiej fotorelacji oraz poznania kilku ciekawostek o tym cudownym mieście.
fotorelacja praga

2017-07-23

Risotto z tymiankiem i pieczarkami

Potrawy, które oprócz smaku i idealnej konsystencji, dostarczają nam także wspaniałych aromatów są najlepsze. Moja dzisiejsza propozycja jest takim wspaniałym dla naszych zmysłów połączeniem. Nieskomplikowane, ale bardzo aromatyczne, smaczne i pożywne risotto z dodatkiem pieczarek i świeżego tymianku pozwoli nam dostarczyć sobie dużej dawki przyjemności :) Jeść tylko ze smakiem! :)
risotto z pieczarkami