Często zajadamy się kubełkami z kawałkami kurczaka kupionymi w znanych sieciach fast food, ale takie kąski możemy przygotować także sami. Takie domowe dadzą nam pewność, że użyte składniki nie będą budziły wątpliwości, a my będziemy świadomi tego co jemy. Bardzo lubię takie delikatne i soczyste kawałki kurczaka w złocistej, chrupiącej i smakowitej panierce. Tym razem postanowiłam przygotować delikatne polędwiczki drobiowe w lekko pikantnej panierce z ziołami. Serdecznie polecam!
2016-10-11
Złociste polędwiczki drobiowe
2016-10-08
Pierś z kurczaka w orkiszowej panierce
Dzisiaj zapraszam na zdrowszą wersję obiadowego kotleta, który dostarczy nam sporej dawki błonnika. Pierś z kurczaka otula panierka z ekologicznej mąki oraz prażonych otrębów orkiszowych. Taki kotlet w połączeniu z warzywami to prosty sposób na zdrowie i pożywne danie, które doda nam dobrej energii.
2016-09-30
Marmolada wiśniowa
Kocham domowe przetwory, które zawsze przenoszą mnie w najmilsze smaki dzieciństwa. Wiśniowa marmolada zawsze gościła w domowej spiżarni i była świetnym dodatkiem do ciast, drożdżówek, kanapek czy herbaty. Uwielbiam dodawać ją do śniadaniowej owsianki oraz naleśników :) Taka smażona i gęsta marmolada idealnie sprawdzi się także do kruchych ciasteczek ze słodkim oczkiem :) Serdecznie polecam :D
2016-09-29
Sałatka ryżowa z fasolą i kurczakiem
Dzisiaj zapraszam na pożywną sałatkę z ryżu pełnoziarnistego, czerwonej fasoli, drobnego groszku i wędzonego kurczaka. Wszystkie składniki otula sos czosnkowo - koperkowy, a wyrazistości dodaje nuta ostrej papryki. Sałatka jest prosta i szybka w przygotowaniu.
2016-09-28
Kurczak ze szpinakiem i ryżem
Dzisiaj zapraszam na błyskawiczny, ale zdrowy i pożywny obiad. Kurczak ze szpinakiem i ryżem jaśminowym to prosty sposób na smakowite danie, które nie wymaga wiele czasu, ale świetnie syci i dodaje energii. Danie jest bardzo aromatyczne i wyraziste.
2016-09-24
Nalewka z zielonej herbaty
Sobota to świetny czas na relaks :D Teraz, kiedy dni są coraz chłodniejsze warto zastanowić się nad przygotowaniem nalewki, która rozgrzeje nas w zimowe wieczory i będzie świetnym dodatkiem do herbatki z "prądem". Dzisiaj przedstawiam przepis na nalewkę, którą znalazłam w książce "Alkohole świata". Nalewka z zielonej herbaty swoje początki miała w Japonii, ale dzięki dostępności produktów potrzebnych do jej przygotowania możemy ją zrobić sami i delektować się jej wyjątkowym smakiem.
Subskrybuj:
Posty (Atom)