Wczoraj gościły u mnie placki ziemniaczane, a dziś chciałam podzielić się przepisem na placuszki z cukinii z dodatkiem świeżej bazylii oraz orzechów włoskich. Placuszki są smaczne, pożywne i bardzo aromatyczne. Ich smak przenosi nas wprost do włoskiej kuchni. Świetnie smakują z jogurtem naturalnym lub kleksem kwaśnej śmietany.
2016-08-31
Placuszki z cukinii z orzechami i bazylią
2016-08-30
Placki ziemniaczane ze szczypiorkiem
Uwielbiam placki ziemniaczane, które zawsze przypominają mi najmilsze smaki dzieciństwa. Dzisiaj przygotowałam je w trochę innej, ale równie smacznej wersji z dodatkiem szczypiorku. Placki najlepiej smakują z dodatkiem kwaśnej śmietany lub lekkiego sosu grzybowego. Smacznie polecam :)
2016-08-29
"Strączki" - Maria Banach
Co w naszej kuchni można wyczarować ze strączków? Przeważnie przygotowujemy z nich grochówkę lub fasolkę po bretońsku. Ale jak odkryć warzywa strączkowe na nowo i prawdzie się w nich zakochać? Warto sięgnąć do nowej książki autorstwa Marii Banach, z której o strączkach dowiemy się wszystkiego.
2016-08-27
Barszcz ukraiński
Dzisiaj zapraszam na zdrowy, pożywny i treściwy barszcz ukraiński z fasolą oraz solidną porcją warzyw. Barszcz jest bardzo intensywny, dzięki dodatkowi soku z czerwonych buraczków oraz lekko pikantnej nucie. Jest to moja ulubiona wersja tej zupy. Barszcz od razu stawia na nogi, dodaje mnóstwo energii i cieszy podniebienie :D
Subskrybuj:
Posty (Atom)