Mój kulinarny wkład w Europejską Stolicę Kultury to współautorstwo we Wrocławskiej Książce Kucharskiej pod redakcją Beaty Śniechowskiej. Dzisiaj na wrocławskim Rynku podczas festiwalu Europa na widelcu odbyła się premiera książki.
2016-06-03
Wrocławska Książka Kucharska
Surówka grillowa
Dzisiaj zapraszam na smakowitą i soczystą surówkę w sosie kebab - gyros, która doskonale pasuje do dań z grilla. Sos jest lekko pikantny i świetnie łączy ze sobą wszystkie składniki. Serdecznie polecam - tego dodatku nie może zabraknąć podczas letniego grillowania :D
2016-06-02
Okoń z warzywami
Danie z rodzaju - szybko, zdrowo i pożywnie. Uwielbiam takie połączenia, które mogę przygotować błyskawicznie, a następnie czerpać dużą przyjemność z jedzenia, które dostarcza mi pozytywnej energii. Taki posiłek najczęściej wybieram po treningu lub kiedy chcę zjeść szybki, ale zdrowy, lekki i sycący posiłek. Poszczególne składniki dania doskonale ze sobą współgrają. Okoń jest soczysty i bardzo delikatny. Soczystości dostarczają nam również warzywa, które otula nuta oregano. Serdecznie polecam :D
2016-06-01
Penne w sosie pomidorowym
Moja dzisiejsza propozycja to danie kuchni śródziemnomorskiej. Zapraszam na makaron penne otulony kremowym sosem pomidorowym z dodatkiem warzyw i świeżych ziół, podawany z greckim serem feta oraz czarnymi oliwkami. Danie przeplata w sobie różnorodne smaki i aromaty śródziemnomorskich produktów, dzięki czemu możemy przenieść się do kuchni tamtego regionu. Całość jest pożywna i niezwykle aromatyczna :D
Subskrybuj:
Posty (Atom)