2016-05-25

Grillowany łosoś cytrynowy z remuladą

Sezon grillowy w pełni :) Na naszych rusztach królują smakowite mięsa i szaszłyki, ale warto na grillu przyrządzać również ryby. Dzisiaj zapraszam na cytrynowego, soczystego i smakowitego łososia, który jest bardzo prosty w przygotowaniu. Grillowany łosoś świetnie smakuje w połączeniu z remuladą duńską czyli sosem majonezowym z warzywami o lekkim smaku curry.
Grillowany łosoś cytrynowy z remuladą

2016-05-20

Sałatka warzywna z jajkiem i tuńczykiem

Sałatka na każdą okazję - szybka, smaczna i pożywna. Warzywa, tuńczyk i jajka w połączeniu z sosem musztardowo - majonezowym stanowią świetne połączenie. Sałatka może być serwowana na kolację lub jako imprezowa przekąska. Świetnie sprawdzi się także w roli drugiego śniadania.
Sałatka warzywna z jajkiem i tuńczykiem

2016-05-19

Makaron w sosie łososiowo - śmietanowym

Danie idealne dla zapracowanych to takie, które przygotujemy błyskawicznie po powrocie z pracy. Dziś propozycja rybno - makaronowa. Szybko i prosto możemy przygotować ulubiony makaron ze smakowitym i pożywnym sosem (lub też musem) z parowanego łososia oraz śmietany. Całość urozmaica duża dawka witaminy C w postaci zielonej pietruszki :D



2016-05-17

Krem z zielonych szparagów

Sezon na szparagi jest dość krótki, bo trwa zaledwie kilka tygodni. Warto wprowadzić je do swojej diety i korzystać z sezonu i tego, co w szparach najlepsze. A szparagi to samo zdrowie! Są lekkostrawne, niskokaloryczne oraz zawierają mnóstwo witamin i wartości odżywczych. Znajdziemy w nich kwas foliowy, witaminę C i E, błonnik, asparaginę, potas oraz fosfor. A co najważniejsze! Szparagi to silny afrodyzjak :D Dzisiaj zapraszam na lekki, zdrowy i smakowity krem z zielonych szparagów, który jest prosty i szybki w przygotowaniu. Krem świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe, ale będzie także świetnym wyborem na romantyczną kolację ;)
krem ze szparagów