Dziś zapraszam na odmienioną, ale bardzo smakowitą i aromatyczną, trochę włoską wersję ruskich pierogów. Ciasto przygotowane jest z dodatkiem świeżej bazylii, a delikatności dodaje mu odrobina mleka. Smak farszu podkreślają zioła prowansalskie. Pierożki polane masełkiem smakują wybornie! Smacznie polecam :)
2016-03-31
Pierogi ruskie z ciasta bazyliowego
2016-03-30
Żur na kiełbasie
Jeszcze na chwilę powrócę w klimat świątecznych pyszności i zaprezentuję mój tegoroczny żur. W tym roku nie postny, a na białej kiełbasie. Bardzo nam zasmakował - był intensywny, aromatyczny i niezwykle smakowity. Będzie wracał do nas nie tylko w Święta :)
2016-03-25
Krem kalafiorowy z placuszkami jaglanymi
Uwielbiam kalafior i kaszę jaglaną w każdej postaci. Oba produkty tworzą bardzo zgrany duet, dlatego dziś zapraszam na smakowity krem kalafiorowy podawany z kurkumowymi placuszkami jaglanymi. Danie jest pożywne, zdrowe i niezwykle sycące.
2016-03-24
Spaghetti California
Dzisiejsza propozycja makaronowa podawana jest z sosem pomidorowym i kurczakiem duszonym w czerwonym, kalifornijskim winie. Całość jest prosta i szybka w przygotowaniu, ale z pewnością ucieszy nasze kubki smakowe.
2016-03-23
Wielkanocne zajączki z kokosowym futerkiem
Dzisiaj zapraszam na wielkanocne ciasteczka - zajączki otulone kokosowym futerkiem. Ciasteczka ucieszą nasze podniebienie, ale także pięknie udekorują świąteczny stół. Smacznie polecam :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)