Rasadaar salad czyli soczysta surówka w stylu orientalnym, która doda naszemu posiłkowi mnóstwo koloru i smaku. Surówka przygotowana jest z 3 rodzajów słodkiej papryki oraz cukrowego melona Kantalupa, a otula ją jogurtowy dressing z ziołami. Rasadaar salad jest zdrowa, niezwykle soczysta i bardzo prosta w przygotowaniu - pokochają ją duzi oraz mali smakosze :)
2016-03-16
Rasadaar Salad
2016-03-14
Kurczak w papryce z ryżem basmati
Dzisiaj zapraszam na orientalne smaki, które dodadzą naszemu posiłkowi cudownej gry smaków, aromatów, ale także kolorów. Danie jest smaczne, wyraziste, zdrowe i bardzo pożywne. Z pewnością ucieszymy nim nasze kubki smakowe :)
2016-03-13
Sernik Babci Tereski
Dziś zapraszam na smakowity, dwukolorowy serniczek budyniowo - kakaowy. Przepis na ciasto otrzymałam od kochanej Babci Tereski, która piecze je nie tylko na specjalne okazje :) Serdecznie polecam go na Święta :D
2016-03-12
Babka z rodzynkami i polewą orzechowo - czekoladową
Przedstawiam kolejną propozycję na wielkanocną babkę drożdżową. Tym razem jest to puszysta oraz delikatna babka pełna rodzynek, którą otula czekoladowo - orzechowa polewa. Wesołych Świąt! :)
2016-03-11
Sposób na idealną babkę drożdżową
Babka to tradycyjne, polskie ciasto drożdżowe przygotowywane najczęściej w okresie świąt wielkanocnych. Babka drożdżowa przypomina nam smaki dzieciństwa i kojarzy się z ciepłymi i cudownymi chwilami spędzonymi w gronie rodzinnym. Kochamy ją za niezwykłą delikatność, puszystość, cudowny aromat oraz wszelkie dodatki, które kryją się w tym mięciutkim cieście.
2016-03-10
2016-03-09
Ciasteczka cytrynowe
Propozycja na słodkie, smaczne i kruche ciasteczka z intensywną nutą cytrynową. Ciasteczka otula lukrowa kołderka z serduszkową posypką z cukru.
Subskrybuj:
Posty (Atom)