2016-03-13

Sernik Babci Tereski

Dziś zapraszam na smakowity, dwukolorowy serniczek budyniowo - kakaowy. Przepis na ciasto otrzymałam od kochanej Babci Tereski, która piecze je nie tylko na specjalne okazje :) Serdecznie polecam go na Święta :D
Sernik królewski

2016-03-12

Babka z rodzynkami i polewą orzechowo - czekoladową

Przedstawiam kolejną propozycję na wielkanocną babkę drożdżową. Tym razem jest to puszysta oraz delikatna babka pełna rodzynek, którą otula czekoladowo - orzechowa polewa. Wesołych Świąt! :)
Babka z rodzynkami i polewą orzechowo - czekoladową

2016-03-11

Sposób na idealną babkę drożdżową

Babka to tradycyjne, polskie ciasto drożdżowe przygotowywane najczęściej w okresie świąt wielkanocnych. Babka drożdżowa przypomina nam smaki dzieciństwa i kojarzy się z ciepłymi i cudownymi chwilami spędzonymi w gronie rodzinnym. Kochamy ją za niezwykłą delikatność, puszystość, cudowny aromat oraz wszelkie dodatki, które kryją się w tym mięciutkim cieście.
Sposób na idealną babkę drożdżową

2016-03-10

Surówka duńska

Propozycja na smakowitą surówkę w stylu duńskim, która będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Świeże marchewki, czerwoną cebulkę i bazylię otula duński, tradycyjny sos majonezowy z warzywami o lekkim smaku curry.
Surówka duńska

2016-03-09

Ciasteczka cytrynowe

Propozycja na słodkie, smaczne i kruche ciasteczka z intensywną nutą cytrynową. Ciasteczka otula lukrowa kołderka z serduszkową posypką z cukru.
Ciasteczka cytrynowe

2016-03-08

Krupnik wiosenny

Nie klasyczny, ale zupełnie inny :) Dziś narodził się krupnik wiosenny, przygotowany na bulionie drobiowym, pełen warzyw, ale bez dodatku ziemniaków. To taka mała kulinarna fantazja wynikająca z chęci jak najszybszego zapanowania wiosennej aury. Niestety na dworze wciąż jest zimno, a słońce ledwo przebija się przez gęste chmury, ale w naszej kuchni wiosna może przyjść już dziś w postaci smakowitego krupniku.

Krupnik wiosenny