2016-02-17

Lazurowe pesto

Dzisiaj zapraszam na intensywne i bardzo aromatyczne pesto o zdecydowanej, lekko grzybowej nucie sera Lazur. Całość dodatkowo podkreśla aromat świeżej bazylii i czosnku. Pesto idealnie komponuje się z makaronem, ale może być wykorzystane także jako smarowidło do kanapek lub dodatek do ryb i wędlin.
Lazurowe pesto

2016-02-15

Kąski kurczaka w bezglutenowej panierce

Propozycja na smakowite kąski z piersi kurczaka otulone bezglutenową panierką. Kąski świetnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska lub jako danie obiadowe podawane ze świeżą surówką oraz ryżem.
Kąski kurczaka w bezglutenowej panierce

2016-02-14

Fusilli ze szpinakiem i mascarpone

Propozycja na smakowity i pożywny makaron otulony serkiem mascarpone oraz listkami szpinaku. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, ale z pewnością ucieszy nasze kubki smakowe.
Fusilli ze szpinakiem i mascarpone

2016-02-13

Gulasz meksykański

Propozycja na aromatyczny i wyrazisty w smaku gulasz drobiowy skąpany w pomidorowym sosie z warzywami. Danie jest smaczne i bardzo pożywne, doda nam mnóstwo energii oraz świetnie rozgrzeje.
Gulasz meksykański

Surówka z białej rzodkwi

Dzisiaj proponuję smaczny i bardzo zdrowy dodatek do obiadu. Biała rzodkiew to prawdziwa bomba witaminowa, gdyż zawiera w sobie mnóstwo witaminy C, B i PP, a także kwas foliowy, błonnik oraz składniki mineralne tj. potas, cynk, żelazo i magnez. Biała rzodkiew wprowadzona do diety podnosi naszą odporność, poprawia koncentrację uwagi, a dzięki zawartości potasu obnaża ciśnienie krwi. 
Surówka z białej rzodkwi