2016-01-12

Polędwiczki w sosie serowo - cebulowym

Przepis na delikatne polędwiczki wieprzowe, skąpane w aromatycznym sosie serowo - cebulowym. Propozycja także dla osób nie tolerujących glutenu.
Polędwiczki w sosie serowo - cebulowym

2016-01-11

Gołąbki z cielęciną i kaszą perłową

Propozycja na smakowite gołąbki wypełnione farszem z delikatnego mięsa cielęcego, ryżu i kaszy perłowej. Całość podana z lekkim, domowym przecierem pomidorowym oraz świeżą natką pietruszki.
Gołąbki z cielęciną i kaszą perłową

2016-01-06

Pierogi z łososiem i szafranem

Propozycja na nietypowe i dość luksusowe połączenie pierogowe. Farsz jest oryginalny, gdyż łączy w sobie łososia, sienny smak i aromat szafranu oraz zeszkloną na maśle cebulkę. Pierożki są lekkie, pożywne, a danie zmysłowe i eleganckie. Całość świetnie komponuje się ze świeżymi ziołami, kwaśną śmietaną lub sosem krewetkowym.
Pierogi z łososiem i szafranem

2016-01-05

Pieguski z makiem

Propozycja na smakowite, mięciutkie i puszyste ciasteczka pełne makowych piegów. Ciasteczka słodzone są miodem, pachną rumem i świetnie komponują się z delikatną latte lub ciepłym kakao. Smacznie polecam :)
Pieguski z makiem

Pasta z makreli i jajek

Propozycja na smaczną i bardzo pożywną pastę z wędzonej makreli i jajek z dodatkiem kiszonego ogórka i cebulki. Pasta idealnie sprawdzi się na śniadanie i dostarczy nam solidnej dawki energii :)
Pasta z makreli i jajek