2015-12-18

Ciasteczka kokosowo - orzechowe

Propozycja na smakowite, pożywne i aromatyczne ciasteczka pełnoziarniste z dodatkiem orzechów włoskich i wiórek kokosowych. Ciasteczka idealnie dopełnią smak popołudniowej kawy, ale świetnie sprawdzą się także jako energetyczna przekąska dla sportowców.
Pełnoziarniste ciasteczka kokosowo - orzechowe

2015-12-17

Anielski likier

Jak przygotować likier, który pozwoli na uchylenie drzwi do nieba oraz zapewni anielską rozkosz dla naszego podniebienia? Jakie składniki połączyć, aby przygotować trunek doskonały, aromatyczny, o  niebiańskim smaku? 
Anielski likier

2015-12-16

Zupa grzybowa z ziemniakami

Propozycja na pyszną, aromatyczną i pożywną zupę grzybową z dodatkiem ziemniaków oraz owoców jałowca. Zupa jest prosta i szybka w przygotowaniu.
Zupa grzybowa z ziemniakami

2015-12-15

Szynka wieprzowa w sosie pieczarkowym

Propozycja na delikatną, miękką i bardzo soczystą szynkę wieprzową skąpaną w pieczarkowym sosie z dodatkiem ziół i nutką ostrej papryki.
Szynka wieprzowa w sosie pieczarkowym

2015-12-14

Nalewka kresowa z czerwonych owoców

Przepis na tę nalewkę znalazłam w starych, kulinarnych archiwach rodzinnych. Nalewkę przygotowujemy latem z dostępnych owoców sezonowych. Gotowa jest już po 5 tygodniach, jednak najbardziej smakuje zimą, po 4 - 5 miesiącach oczekiwania na konsumpcję, kiedy dzięki niej możemy rozkoszować się esencją smaku czerwonych owoców lata. Jeśli ochota na jej przygotowanie najdzie nas zimą, to śmiało możemy użyć czerwonych owoców mrożonych.
Nalewka kresowa z czerwonych owoców