2015-12-16

Zupa grzybowa z ziemniakami

Propozycja na pyszną, aromatyczną i pożywną zupę grzybową z dodatkiem ziemniaków oraz owoców jałowca. Zupa jest prosta i szybka w przygotowaniu.
Zupa grzybowa z ziemniakami

2015-12-15

Szynka wieprzowa w sosie pieczarkowym

Propozycja na delikatną, miękką i bardzo soczystą szynkę wieprzową skąpaną w pieczarkowym sosie z dodatkiem ziół i nutką ostrej papryki.
Szynka wieprzowa w sosie pieczarkowym

2015-12-14

Nalewka kresowa z czerwonych owoców

Przepis na tę nalewkę znalazłam w starych, kulinarnych archiwach rodzinnych. Nalewkę przygotowujemy latem z dostępnych owoców sezonowych. Gotowa jest już po 5 tygodniach, jednak najbardziej smakuje zimą, po 4 - 5 miesiącach oczekiwania na konsumpcję, kiedy dzięki niej możemy rozkoszować się esencją smaku czerwonych owoców lata. Jeśli ochota na jej przygotowanie najdzie nas zimą, to śmiało możemy użyć czerwonych owoców mrożonych.
Nalewka kresowa z czerwonych owoców

2015-12-10

2015-12-09

Pierniczki z witrażykami

Propozycja na smakowite pierniczki korzenne z landrynkowymi witrażykami, które będą idealną dekoracją świątecznego stołu lub piękną ozdobą naszej choinki. Takie kolorowe pierniczki będą także świetnym urozmaiceniem bożonarodzeniowych słodkości.
Pierniczki z witrażykami

2015-12-08

Pierniczki z makiem (miękkie)

Propozycja na szybkie, bardzo proste w przygotowaniu i mięciutkie pierniczki, które możemy przygotować w ostatniej chwili, tuż przed Świętami. Smak pierniczków podkreśla mak, wyrazista nuta korzenna oraz kakaowa. Smacznie polecam :)
Pierniczki z makiem (miękkie)