2015-12-31

Surówka porowo - marchewkowa

Pyszna, prosta i szybka w przygotowaniu surówka obiadowa z pora i marchewki.
Surówka porowo - marchewkowa
Potrzebne składniki

- 4 marchewki
- por (biała część)
- mały pęczek natki pietruszki
- 1,5 łyżki delikatnego majonezu
- 1,5 łyżki śmietany
- 1 łyżka octu jabłkowego
- cukier brzozowy
- sól i pieprz

Przygotowanie
Marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, por kroimy w drobną kostkę , a pietruszkę siekamy. W małym naczyniu łączymy ze sobą majonez, śmietanę i ocet jabłkowy oraz doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Powstały sos dodajemy do pokrojonych warzyw i dokładnie mieszamy. Całość wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. 
Surówka porowo - marchewkowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz