Przepis na prostą, szybką, ale przede wszystkim smaczną surówkę z pora oraz kukurydzy. To połączenie jest idealnym dodatkiem do dań mięsnych i rybnych. Świetnie sprawdzi się także jako samodzielna przekąska, dodatek do tortilli, pity oraz dań z grilla.
Przepis na delikatne, wilgotne i puszyste ciasto jogurtowe z rodzynkami i cynamonem, które jest proste i szybkie w przygotowaniu. Piękny karmelowy kolor zawdzięcza dodatkowi cukru trzcinowego. Rodzynkowe akcenty dopieszczają kubki smakowe, a aromat cynamonu kusi zmysły już podczas pieczenia.
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone oraz pół paczki lekko suchych biszkopcików. Nie lubię marnować jedzenia i zawsze staram się wykorzystać pozostałe produkty. Tym razem przygotowałam deser a'la tiramisu czyli lżejszą, jogurtową i bezalkoholową wersję klasycznego deseru. Tiramisu w wersji jogurtowej możecie przygotować także z podłużnych biszkoptów oraz tradycyjnego likieru Amaretto.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczakiem w sosie śmietankowo - serowym. Zapiekanka jest niezwykle sycąca oraz prosta w przygotowaniu. Stanowi świetne rozwiązanie na obiad dla całej rodziny.
Tej sałatki nikomu nie trzeba przedstawiać. Mizeria od lat gości na polskich stołach. Jest doskonałym dodatkiem do obiadu, ale świetnie sprawdzi się także jako samodzielna przekąska. Możemy serwować ją o każdej porze roku, ale najlepiej smakuje ta przygotowana z nowalijek.
Dobry bulion to podstawa każdego risotto. Uwielbiam przygotowywać je na domowym rosole, który otula cudownym smakiem każde ziarenko ryżu. Dzisiaj zapraszam Was na pyszne risotto z czerwoną papryką oraz kawałkami aromatycznego kurczaka. To proste połączenie, które naprawdę potrafi oczarować kubki smakowe.