2020-04-25

Zielone kopytka ze szpinakiem i jarmużem

Intensywnie zielone kopytka ze świeżym szpinakiem baby i jarmużem to tani oraz prosty sposób na urozmaicenie obiadu. Mały dodatek zupełnie odmienia nasze danie i nadaje mu cudownego koloru. Kopytka bardzo dobrze smakują z roztopionym masłem, rozmaitymi sosami oraz świeżym pesto. Będą także świetnym dodatkiem do zupy i gulaszu.
zielone kopytka

2020-04-05

Naleśniki z mąki konopnej

Dzisiaj zapraszam Was na pyszne, ciemnozielone naleśniki, które dodają dobrej energii i są lekko orzechowe w smaku. Mąka powstała z konopi siewnej posiada w swoim składzie wiele cennych właściwości. Naleśniki z jej dodatkiem są idealne na pełnowartościowe śniadanie, obiad, ale także posiłek potreningowy. Mąka konopna jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin, minerałów oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6.
naleśniki konopne

2020-03-31

Chlebek bananowy z orzechami i żurawiną

Chlebek bananowy to mięciutkie, wilgotne i przepyszne ciasto z dojrzałych bananów. To prosty i szybki do zrobienia deser, który świetnie smakuje oraz dodaje mnóstwo dobrej energii. Idealnie sprawdzi się na słodkie śniadanie z dodatkiem ciepłego kakao lub jako energetyczna przekąska w ciągu dnia. 
Chlebek bananowy z orzechami i żurawiną

2020-03-21

Złociste placki ziemniaczane z koperkiem

Dzisiaj trochę polskiej tradycji z ziemniakiem w roli głównej. Placki ziemniaczane to prosty i szybki pomysł na obiad dla całej rodziny. Uwielbiam je, ponieważ przypominają mi najmilsze smaki dzieciństwa. Najbardziej lubię te złociste i chrupiące na zewnątrz oraz delikatne w środku. Ich smak świetnie dopieszcza świeży koper oraz kwaśna śmietana.

Złociste placki ziemniaczane z koperkiem