2019-02-22

Krem brokułowo - jaglany z pulpecikami

Nabieramy formy na wiosnę! :) Dla wszystkich chcących w smaczny sposób wzmocnić i oczyścić organizm po zimie, polecam zupę krem z brokułów i kaszy jaglanej z dodatkiem młodego jęczmienia. Kasza jaglana ma właściwości zasadotwórcze i antywirusowe. W swoim składzie ma sporo wartości odżywczych oraz jest dobrym źródłem łatwo przyswajalnego białka. Krem w wersji dla mięsożerców możemy urozmaicić mięsnym dodatkiem. Gorąco polecam lekkie oraz soczyste pulpeciki z indyka i pieczarek :)
Krem brokułowo - jaglany z pulpecikami

2019-02-18

Placuszki z cukinii i tofu

Dzisiaj zapraszam Was na szybkie i proste w przygotowaniu placuszki z cukinii i tofu. Dodatek serka sojowego sprawi, że nasze placuszki zyskają sporą porcję białka oraz lekko wędzonego smaku. Idealnie komponują się z dodatkiem jogurtu greckiego lub sosu pomidorowego. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
placuszki z cukinii

2019-01-30

Murzynek z serem

Dzień dobry! Sernik i murzynek to dwa ciasta, które przypominają mi przepyszne smaki dzieciństwa i magiczne wypieki mojej Babci. Dobre rzeczy warto łączyć, dobre desery również, dlatego zapraszam Was na smakowity duet czyli murzynek z serem :)  
sernik z murzynkiem

2019-01-10

Hummus z awokado

Uwielbiam hummus oraz awokado, dlatego postanowiłam połączyć oba smakołyki w jedną pastę. Będzie ona idealnym wyborem na śniadanie. Świetnie sprawdzi się jako smarowidło do świeżego pieczywa, ale także jako dodatek do sałatek, mięs czy pieczonych warzyw. Pasta zawiera sporą ilość błonnika, białka, żelaza oraz jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jeść tylko na zdrowie! :)
zielony hummus