Brownie to jedno z moich ulubionych ciast, dlatego w moim domu nie może zabraknąć go na Święta Bożego Narodzenia. Tym razem przygotowałam to wilgotne, czekoladowe ciasto z dodatkiem orzechów włoskich, którego wierzch pokrywa marcepanowa polewa z wiórkami kokosowymi. Aromat czekolady podczas pieczenia wypełnia cały dom, a malutki kawałek tego ciasta dostarcza ogromnej rozkoszy naszym kubkom smakowym. Gorąco polecam Wam to wydanie :)
2017-12-22
Brownie z marcepanem, kokosem i orzechami
2017-12-20
Bezglutenowy chlebek gryczany
Zakochałam się z tym chlebku, a miłością do niego zaraziła mnie Milena - miłośniczka niebanalnych połączeń i prostych, ale skutecznych rozwiązań. Chlebek jest niezwykle prosty w przygotowaniu, bardzo smaczny, zdrowy i w pełni bezglutenowy. Możemy go przygotować w wersji drobno i gruboziarnistej z dodatkiem ulubionych ziaren. Gorąco polecam Wam ten chlebek :)
2017-12-17
Ekspresowe pierniczki
Przepis na szybkie i proste w przygotowaniu pierniczki "last minute". Można je wykonać tuż przed Świętami :) Uwielbiam je, bo są mocno korzenne i niezwykle mięciutkie. Znikają błyskawicznie ;) Idealnie nadają się do skąpania w polewie czekoladowej. Ja udekorowałam je lukrem i cukrową posypką, ale są świetne również bez dekoracji :)
2017-12-12
Jajko zapiekane w awokado
To zestawienie to świetny sposób na smaczne, pożywne i zdrowe śniadanie białkowo - tłuszczowe. Jajko ze ściętym białkiem i płynnym żółtkiem, wypełnia połówki awokado odmiany hass o bardzo delikatnym i lekko orzechowym smaku. Przygotowanie tej przekąski jest proste, ale efekt niesamowicie smaczny.
Subskrybuj:
Posty (Atom)