2017-02-28

Pulpeciki w sosie pomidorowo - paprykowym

Uwielbiam delikatne i mięciutkie pulpeciki skąpane w smakowitych sosach, które można podać na rozmaite sposoby: z ryżem, makaronem, ulubioną kaszą, puree ziemniaczanym lub świeżym pieczywem. Dzisiaj zapraszam na pulpeciki z indyka w pikantnym sosie pomidorowo - paprykowym. Całość jest bardzo pożywna i sycąca. 

mini pulpety

2017-02-24

Kuleczki rybne w orzechach

Dzisiaj zapraszam na dość finezyjne kuleczki z makreli z warzywami i orzechową panierką. Takie kuleczki będą świetną i pożywną przekąską w ciągu dnia, ale także dobrą przystawką lub przekąską imprezową, którą możemy przekształcić w rybne koreczki lub podawać z rozmaitymi dipami. Serdecznie polecam ten sposób podania ryby, szczególnie teraz - w ostatki ;)
Kuleczki rybne w orzechach

2017-02-21

Wegański majonez z awokado

Majonez też może być zdrowy, pożywny i dostarczać dobroczynnych dla naszego organizmu witamin, kwasów tłuszczowych oraz błonnika. Dzisiaj zapraszam na prosty w przygotowaniu, zielony majonez w wersji wege, który będzie idealnym dodatkiem do jajek, makaronów i warzyw, ale także doskonale sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa.
Wegański majonez z awokado

2017-02-16

Miętowe brownie

Dzisiaj zapraszam na moje ulubione, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto w miętowym wydaniu. Zrobiłam mały eksperyment, który z pewnością na stałe zapisze się w moje słodkie menu. Dodatek świeżej mięty do klasycznego brownie nadaje ciastu delikatnej świeżości i niesamowitego smaku. Mięta nie jest mocno wyczuwalna i nie dominuje smaku całości. Prym wciąż wiedzie czekolada, ale w połączeniu ze świeżymi listkami miętowymi smakuje niesamowicie. Gorąco polecam :D
Miętowe brownie