2016-12-18

Kurczak z Kalerosse na słodko

Tym razem zapraszam na przepis z wykorzystaniem kalerosse™ na ciepło. W połączeniu z kurczakiem, cebulką i nutką słodkości smakuje wybornie. Koniecznie musicie spróbować tego nowego warzywa, bo jest smaczne, zdrowe i może znaleźć szerokie zastosowanie w Waszej kuchni :)

2016-12-16

Koktajl owocowy z Kalerosse

Dziś zapraszam na prawdziwą bombę witaminową - na połączenie pomarańczy, banana i Kalerosse™. Jest to świetny sposób na dostarczenie sobie solidnej dawki zdrowia oraz energii. Koktajl doskonale sprawdzi się przed, jak również po treningu, ale będzie też dobrym rozwiązaniem na samodzielną przekąskę lub zdrowy deser. Zastanawiacie się czym jest Kalerosse™? To nowe warzywo o niezwykłej mocy. Jakiej? Zapraszam do lektury i jego szybkiego spróbowania :)
Koktajl owocowy z Kalerosse

2016-12-15

Świąteczne pierniczki

Nie wyobrażam sobie Świąt bez moich ulubionych pierniczków korzennych, które z dnia na dzień stają się coraz smaczniejsze, bardziej aromatyczne i wyraziste. Uwielbiam je, ponieważ pysznie umilają nam świąteczny czas. Serdecznie polecam ten przepis, który sprawdza się u mnie każdego roku :)
pierniczki

2016-12-13

Buraczki na ciepło

Uwielbiam buraczki w każdej postaci, bo są zdrowe, smaczne i dodają mnóstwo energii. Te na ciepło, podawane do obiadu przypominają mi smaki dzieciństwa. Dzisiaj zapraszam na moją wersję tego dania, przygotowaną z pieczonych buraczków, jabłka i cebulki. Smacznie polecam :)
Buraczki na ciepło

2016-12-09

Placki ziemniaczane z suszonymi pomidorami

Bardzo lubię proste, smakowite i szybkie w przygotowaniu dania obiadowe. Jednym z nich są placki ziemniaczane, które uwielbiam od najmłodszych lat. Klasyczne placki ze śmietaną są pyszne, ale ich smak może stać się jeszcze lepszy - oryginalny i wyrazisty. Kiedy dodamy im odrobiny charakteru w postaci ostrej papryki oraz wyjątkowego smaku suszonych pomidorów, to zupełnie je odmienimy. W tym połączeniu składników, placki najlepiej smakują z sosem czosnkowym lub gęstym sosem pomidorowym. Gorąco polecam :)
Pikantne placki ziemniaczane z suszonymi pomidorami

2016-12-07

Gofry - puszyste i chrupiące

Uwielbiam gofry, bo są pyszne oraz przypominają mi smaki dzieciństwa. Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów. Ten deser nigdy mi się nie nudzi i zawsze może przynieść nowe smaki, ponieważ wiele zależy od dodatków. Kocham każde zestawienie - z bitą śmietaną, z owocami, cukrem pudrem czy z dżemem. Podstawą udanego deseru są jednak dobre, puszyste i lekko chrupiące gofry. Dzisiaj podzielę się swoim sprawdzonym przepisem, który serdecznie polecam :)
gofry